| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Polmostrow Vs matrix - koncowy tlumik
Adamus - 2009-08-14, 15:09 Temat postu: Polmostrow Vs matrix - koncowy tlumik Czy ktoś montował ten tłumik ponoc glosniejsze od seri to prawda?
Czy w srodku robiony jest na wzor orginału?
Czy matrix i polmostrow to to samo czy sa roznice jakieÅ›?
pzdr
SullyE36 - 2009-08-14, 16:27
Marix , faktycznie jako zamiennik z 2letnią gwarancją i trosze cieńszą ścianką niż ori wydaje sie być głośniejszy, ale też i jest lżejszy
Co do polmostrowa nie mam experienca bo u mnie raczej ciężko dostać.
slawo - 2009-08-14, 16:51
zadnego nie polecam! jakosc wykonania pozostawia bardzo wiele do zyczenia!
lepiej poszukac uzywany oryginal!
matrixa nie mialem,ale polmostrow to przeklinam do dzis
mattim_bmw - 2009-08-14, 18:21
| slawo napisa³/a: | | polmostrow to przeklinam do dzis |
z jakiegóż to powodu panie
Adamus - 2009-08-14, 18:37
Slawo tlumiki bmw moga i 300tys najechac moj mial 200tys ponad najechane i byl taki cieżki jak wziolem go do ręki ze no musial byc porzadnie zapchany.10kg sam tlumik albo i lepiej.Wywalilem go i szukam czegoś na czym posmigam 20-40tys bo przebiegu robie cholernie mało, mam jeszcze fordzika.Oczywiscie wykonanie nie jest pewnie najlepsze ale cudu nie oczekuje za taki pieniadz.
slawo - 2009-08-14, 19:18
| mattim_bmw napisa³/a: | | slawo napisa³/a: | | polmostrow to przeklinam do dzis |
z jakiegóż to powodu panie |
jakosc wykonania - nie da sie go tak wlozyc plug'n'play, a dwa za zatkanie wydechu!
Adamus - 2009-08-14, 19:37
Zamowilem matrixa
http://allegro.pl/show_it...a%B3+wys%B3any.
Zobaczymy co to za dziad bedzie 235zl to nie taki majÄ…tek.Wzuce kilka fotek jak dojdzie.
Napisalem mu ze ma ladny byc i spawany bez dodatkowych %.
Napisze też jaki efekt po montażu w stosunku do orginału.
A jak ci sie zapchał i czym Riozbieraleś to z ciekawosci czy do kosza czy moze komus z prezentowaleś? i po jakim przebiegu?
slawo - 2009-08-14, 21:03
| Adamus napisa³/a: | | A jak ci sie zapchaÅ‚ i czym RiozbieraleÅ› to z ciekawosci czy do kosza czy moze komus z prezentowaleÅ›? i po jakim przebiegu? |
nie zapchal tylko zdlawil auto zaraz po zalozeniu
tylny polecial do smieci, a w e30 mam jeszcze srodkowy i wkrotce wylatuje do kosza
Adamus - 2009-08-14, 21:53
Zdlawil to moze po prostu nieszczesliwy wypadek i trafileÅ› na lipny tlumik , czemu nie oddaleÅ› na gwarancji by ci wymienili ?
Generalnie to ja mam brak katalizatora wiec mysle ze powinno byc ok i cisnienie w wydechu bedzie lepsze niz na przelocie - tlumiku koncowym , dol sie poprawi.
slawo - 2009-08-14, 22:11
| Adamus napisa³/a: | | Zdlawil to moze po prostu nieszczesliwy wypadek i trafileÅ› na lipny tlumik , czemu nie oddaleÅ› na gwarancji by ci wymienili ? |
bo wiecej zachodu by bylo i tracenia kasy na telefon i kurierow (wysylki) niz to warte
zalozony oryginal i jest
ogolny - 2009-08-15, 06:58
Ja miałem Polmostowa , po dwóch latach jazdy na lpg zaczął się od środka rozwarstwiać i strasznie dzwoniły kawałki wewnątrz.( rozciołem gada po demontażu)Ale od zewnątrz nic nie było widać- bez dziur. Montaż był bez problemowy zarówno w touringu jak i w IX-sie.
Aktualnie mam zamontowany końcowy wydech wykonany z INOX-a z odzwierciedleniem oryginalnych wymiarów, jedynie wielkość otworów i ich ilość na rurkach wewnętrznych jest inna.
mattim_bmw - 2009-08-15, 11:00
No tak... Czyli co wybrać jesli chce sie miec nowy wydech... a przedewszystkim seryjny!!!??? Czym zastąpić kata?? mowa o 325i m20.
Ja w mojej czarnej m20b20 założyłem polmostrowa ostatni i środkowy od 323 i byłem mega zadowolony przedewszystkim z dźwięku... No imiałem cały nowy wydech...
LUKAS - 2009-08-15, 11:12
Matrixa nieznam, ale w Białej od 4 lat mam Polmostrów.
Z mojego doświadczenia jest bardz OK
Tłumik po 4 latach i w tym 4rech zimach nie zardzewiał, montaż był bez problemowy, jest nieco głośniejszy jak oryginał, ale 4ry lata różnych ściganek i nic mu nie jest
Jesli chodzi o zmulenie o jkaim pisze Slavo, to niewiem o co kaman, mnie na polmostrowie pokazalo 170KM i prawie 240Nm !!
PS.
Przy M20B25 rzecz jasna
Adamus - 2009-08-15, 13:14
ładny moment jak na 170hp.Ps wydaje mi sie ze matrix i polmostrow to to samo.Z tego samego miejsca sa te tlumiki i ta sama cena...... we wtorek mi wysle tego matrixa ;D
cichecki0511 - 2009-08-16, 21:45
| LUKAS napisa³/a: | Jesli chodzi o zmulenie o jkaim pisze Slavo, to niewiem o co kaman, mnie na polmostrowie pokazalo 170KM i prawie 240Nm |
A o jakim zestawie mówisz, środkowy i końcowy, tylko końcowy + rury?
LUKAS - 2009-08-17, 08:16
Środkowy mam No name a końcowy Polmostrów.
cichecki0511 - 2009-08-19, 21:54
| LUKAS napisa³/a: | Åšrodkowy mam No name a koÅ„cowy Polmostrów. |
Ok, dzięki, muszę się rozejrzeć za środkowym. A jeśli można wiedzieć to czemu nie kupiłeś środkowego Polmostrowa? Pytam bo właśnie taki chcę kupić
LUKAS - 2009-08-19, 23:19
| cichecki0511 napisa³/a: | | A jeÅ›li można wiedzieć to czemu nie kupiÅ‚eÅ› Å›rodkowego Polmostrowa? |
Poniewaz potrzebowalem tylko koncowego
|
|