BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - E30 sedan wygina sie ?

Playergt - 2009-08-18, 18:02
Temat postu: E30 sedan wygina sie ?
Witam ja z takim dziwnym pytaniem jak podniosę auto na lewarku np zaraz koło przedniego prawego kola to nie mogę otworzyć żadnych drzwi, jak jadę po nierownosciach to słyszę jak trzeszcza plastiki miał już ktoś tak ?

Pozdrawiam

kavka - 2009-08-18, 18:07

Jak ja podniose auto to troche ciężej sie zamykają drzwi ale żeby nie można było ich otworzyć i to jeszcze w sedanie gdzie drzwi są krótkie to dziwne ... Zobacz jak wygląda podłoga i progi , czy nie są zgnite ...
Marcin e30 - 2009-08-18, 18:31

u mnie też tak nie raz było, że nie można było otworzyć drzwi, a plastiki to już chyba tak mają, musiałbyś sprawdzić, które trzeszczą i próbować podklejać czymś miękkim
jurexxx - 2009-08-18, 18:42

W moim byłym e30 Sedan, buda też się lekko wyginała na podnośniku, ale drzwi dawało się zamknąć/otworzyć. Żaden plastik mi nie zatrzeszczał. Może faktycznie autko jest już znacznie nadgryzione zębem czasu - korozją.
Playergt - 2009-08-18, 18:54

Jest takie coś znalazłem to jak ją chciałem sprzedać zaczęło śmierdzieć w środku okazała się zapleśniała wykładzina wyciąłem ja a tu taki zonk krzywa podłożnica ale kiedyś tzn z pól roku temu dało się otworzyć odp już znam

Da się to zrobić ?

Pietrek - 2009-08-18, 19:45

To nie krzywa podłużnica tylko wgnieciona podłoga w miejscu na podnośnik :)
kamil.k - 2009-08-18, 20:50

moje e30 sie nie wygina az tyle i moge swobodnie otwierac drzwi jak jest na podnosniku :) niektore nowe auta sie bardziej skrecaja

plastiki u mnie słychac ale tylko jak jest mroż - 30 stopni. mam e30 miedzy innymi po to żeby wlasnie nie słyszec jak mi cos skrzypi

bono20002 - 2009-08-19, 08:03

jak skrzypi to pospinać wszystko oryginalnymi spinkami, u mnie skrzypiało kiedyś to pozdejmowałem wszystko i poskładałem, uzupełniając brakujace zapinki, srubki etc i cisza.

Co do wyginającej sie budy, kazde auto na lewarku sie gnie, i dlatego zaleca sie podnoszenie auta z zamkniętymi drzwiami,

PS. auto masz jakies zglebowane z twardym zawiasem?

318Albert - 2009-08-19, 08:59

Żabą go podnosiłeś czy fabrycznym podnośnikiem, powinno się podnosić za próg a nie podłogę. Nie rozumię od czego się wgniotła ta podłoga.
KwitoE30 - 2009-08-19, 09:10

dopóki nie miałem rozpórek to mogłem podniesc ile chcialem, i drzwi troszke INACZEJ sie zamykały i otwierały,

jak załozyłem rozpórki to nie wiem co to jest wyginanie sie :P

G-R-Z-E-Åš - 2009-08-19, 09:30

Koledzy to jest normalna rzecz nie tylko E30 wygina się na podnośniku ale i też wiele innych aut :!: Wiem bo często podnoszę na podnośniku różne samochody :!:
ogolny - 2009-08-19, 09:37

Jak widzę jak większość e30 jest pognita w środku to rozkręcając swojego ix-a z 87r t wygląda jak z fabryki. Na całym aucie znalazłem korozje w JEDNYM miejscu wielkości 2cm2.
A tak w ogóle to auto podniesione na podnośniku musi mieć możliwość otwarcia drzwi .

beryl - 2009-08-19, 15:49

Ja nigdy nie podnoszę lewarkiem w miejscu do tego przeznaczonym, bo to są leciwe auta i trzeba uważać żeby nie uszkodzić. Podkładam żabę tylko i wyłącznie za te 2 śruby mocowania wahacza przy podłużnicy. Nawet mam po 2 komplety kół żeby nie jeździć po mechanikach na zmianę kół, bo zawsze mają za krótkie łapy od podnośnika, żeby sięgnąć do tych śrub i podkładają pod błotnik, a wiadomo jakie to są delikatne miejsca. Z tyłu tylko pod śrubę silenbloka tylnej belki. Drzwi zawsze mi się otwierają i zamykają, ale czuć, że trochę buda pracuje zwłaszcza jak się podniesie bardzo wysoko jedno koło.
Playergt - 2009-08-19, 19:39

bono20002 napisa³/a:

PS. auto masz jakies zglebowane z twardym zawiasem?

Nie, standardowe jest

318Albert lewarkiem z taką wypustką na próg nigdy nie podnosiłem tego auta inaczej jedynie na wulkanizacji u znajomego ale to też pod progi podkładałem gumy "dopiero jak wyciąłem dywanik to zobaczyłem ze tam jest coś takiego"

Dzieki za odpowiedzi popatrzę calą podłogę i najwyżej zamontuje rozpórka i pospawam ją Pozdrawiam

Możemy Zamknąć

kamil.k - 2009-08-19, 20:02

sa specjalne takie kieszonki w ktore sie wsuwa lewarek i podnosi za to ale u mnie jest ciezko wsadzic w pojedynke lewarek bo gleba za duza jest
MAJSU - 2009-08-19, 20:58

Jak siÄ™ zgnite elementy naprawia klejem do plastiku to takie sÄ… skutki...
Playergt - 2009-08-19, 23:51

MAJSU napisa³/a:
Jak siÄ™ zgnite elementy naprawia klejem do plastiku to takie sÄ… skutki...

czytałeś wyżej co napisałem ? jak wyciąłem dywanik zobaczyłem to wgniecenie a to nie klej tylko silikon sanitarny co miałem zrobić szybko jak dni deszczowe były palce na płasko wkładałem do końca. To będzie zaspawane, cała podłoga będzie rozebrana i pospawana.

pabello - 2009-08-20, 00:09

Panowie jak skrzypi w aucie to to są świerszcze a nie plastiki :P (przeciez mamy lato) :wink:
Pozdrawiam