| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Bardzo luźna dźwignia zmiany biegów
loser - 2009-08-19, 23:20 Temat postu: Bardzo luźna dźwignia zmiany biegów Witam.
Po skorzystaniu z opcji szukaj nie mogę nic znaleźć, więc pozwolę sobie zapytać.
Mam problem z M20B20, a w zasadzie z bardzo luźną dźwignią zmiany biegów. Gałka przemieszcza się w lewo i prawo bez większych oporów. Czy ma kto pomysł jak temu zaradzić?
Może to wyrobione sprężyny, a może brak którejś z nich? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo niebawem w planie Tor Poznań, a wolałbym tam jechał w pełni sprawnym autem...
MAJSU - 2009-08-19, 23:26 Temat postu: Re: Bardzo luźna dźwignia zmiany biegów
| loser napisa³/a: | Witam.
Po skorzystaniu z opcji szukaj nie mogę nic znaleźć, więc pozwolę sobie zapytać.
Mam problem z M20B20, a w zasadzie z bardzo luźną dźwignią zmiany biegów. Gałka przemieszcza się w lewo i prawo bez większych oporów. Czy ma kto pomysł jak temu zaradzić?
Może to wyrobione sprężyny, a może brak którejś z nich? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo niebawem w planie Tor Poznań, a wolałbym tam jechał w pełni sprawnym autem... |
Tam niema żadnych sprężyn... Poszukaj sobie wątku o short shit`erze tam jest opisane dokładnie z numerami części co się wyrabia w mechaniźmie zmiany biegów.
loser - 2009-08-20, 01:07 Temat postu: Re: Bardzo luźna dźwignia zmiany biegów
| MAJSU napisa³/a: | | loser napisa³/a: | Witam.
Może to wyrobione sprężyny, a może brak którejś z nich? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo niebawem w planie Tor Poznań, a wolałbym tam jechał w pełni sprawnym autem... |
Tam niema żadnych sprężyn... Poszukaj sobie wątku o short shit`erze tam jest opisane dokładnie z numerami części co się wyrabia w mechaniźmie zmiany biegów. |
Shortshiftera mam, na dole wszystko zregenerowane i spasowane na sztywno. Niestety przy wrzucaniu piątki skrzynia stawia spory opór, przy wrzucaniu I i II opór jest minimalny... W płaszczyźnie przód tył jest idealnie.
Cypisek - 2009-08-20, 08:59
| loser napisa³/a: | | Niestety przy wrzucaniu piÄ…tki skrzynia stawia spory opór, |
U mnie SS delikatnie zaczepia o wał, słychać wtedy dzwięk szlifowania. Może przesadziłeś z długością SS i za mocno uderza o wał?
loser - 2009-08-20, 11:36
| Cypisek napisa³/a: | | loser napisa³/a: | | Niestety przy wrzucaniu piÄ…tki skrzynia stawia spory opór, |
U mnie SS delikatnie zaczepia o wał, słychać wtedy dzwięk szlifowania. Może przesadziłeś z długością SS i za mocno uderza o wał? |
Niestety - a może na szczęście - tutaj wszystko jest OK. SS jest dedykowany do modelu, zapas miejsca duży. Problemem są różne opory na drążku, a nie obcieranie...
|
|