BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - może silniczek krokowy

Qba - 2005-01-19, 16:43
Temat postu: może silniczek krokowy
Jak w temacie podejzewam silniczek krokowy, a objawy sa takie na gazie nie trzyma wolnych obrotów odrazu gasnie wczesniej mial jakies 1000 byłem na regulacji a na benzynie trzyma ok 750 ale jak wcisne do podłogi to szarpie i mocy nie ma.
Pozdro i dzieki

center - 2005-01-19, 17:50

wyjmij, przeczysc wloz spowrotem i sprawdz... :)
takie objawy to w beemce chyba czesta usterka ale powodow moze byc milion...
moze jakis czujnik, moze dostaje lewe powietrze, moze filtry...po kolei sprawdzaj i eliminuj, zacznij od krokowego :)

sebo - 2005-01-19, 21:01

srednio mi to wyglada na silniczek biegu jalowego bo jak sama nazwa wskazuje dziala on tylko na biegu jalowym przynajmniej ja nie widze zadnej roznicy na wyzszych obrotach (czy jest podlaczony czy nie) mi sie wydaje ze moze raczej cos z przeplywomierzem przepustnica a moze dziura w dolocie lub odmie?? aha no i jeszcze oczywiscie swiece kable i kopolka wzglednie cewka ale to raczej w najmniejszym stopniu
Qba - 2005-01-19, 21:22

cóż bedziemy szukać a czy moze to byc powiazane z urwaniem paska klinowego ?
Anonymous - 2005-01-20, 02:09
Temat postu: Re: może silniczek krokowy
Qba napisa³/a:
Jak w temacie podejzewam silniczek krokowy

W momencie przełączenia z benzyny na gaz zapomnij o "silniczku krokowym" :wink:

cinek_sw - 2005-01-20, 05:50
Cuba napisa³/a:
Qba napisa³/a:

chyba coś ci się pomyliło???? i na gazie i nna benzynie silniczek krokowy ma wpływ na prace silnika........
Anonymous - 2005-01-20, 11:53
cinek_sw napisa³/a:
Cuba napisa³/a:
Qba napisa³/a:

chyba coś ci się pomyliło???? i na gazie i nna benzynie silniczek krokowy ma wpływ na prace silnika........

Nie pomyliło, może się źle wyraziłem :wink: . Qba jak silnik będzie pracował na gazie odepnij silniczek krokowy i to powinno wszystko wyjaśnić.

Anonymous - 2005-01-20, 11:59

to nie jest silniczek krokowy, to jest tzw. silniczek wolnych obrotow :-)

nie ma on nic wspolnego z silniczkiem krokowym (nawet nie ma takiego w tych modelach BMW)

a dziala on niezaleznie czy jest gaz czy bezyna, ale tylko wtedy gdy obroty silnika spadna ponizej (o ile sie nie myle) 1350RPM - roznie jest to ustawione w roznych motronikach

southOFheaven - 2005-01-20, 13:03

przylaczam sie do pytania..jak wlasnie zdemontowac ten silniczek w is'etce? i jak przeczyscic? tzn czym? :P :? tylko nie bijcie za idiotyczne pytanie ale ... :roll:
Qba - 2005-01-20, 16:56

Wymiana pompy wody uleczyła gasnący silnik na gazie :roll: cóż mały foszek
Vindevil - 2005-01-22, 16:57

Czyli wyszło na to że nikt nie sprawdził czy parownik jest ciepły :shock: