| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] ..::vafel1990::..
vafel1990 - 2009-09-05, 14:10 Temat postu: [E30] ..::vafel1990::.. Witam. Dzisiaj nadszedł czas abym pokazał swoją Bawarę. Mianowicie jest to e30 Coupe z silnikiem M40B16 w kolorze Calypsorotmettalic. Po kupnie autka w marcu b/r na pierwszy rzut do wymiany poszły przednie fotele ponieważ ich stan był nie za ciekawy, a zastąpiły je kubełki z Hondy CRX. Następnie przeprowadziłem kompletny remont głowicy, powymieniałem wszystkie możliwe oleje na Mobil'a oraz płyn chłodniczy i hamulcowy również. Miesiąc po kupnie trafiły mi się słupki przednie zaadaptowane pod dodatkowe zegary - ale na razie czekam na zegarki, trafiła się okazja to dorwałem gałkę zmiany biegów Sparco. Założyłem 17" alumki Artec Typ E-Sport (oponki przód 215/40 ZR17 tył 255/45 ZR17)oraz wleciał short-shifter. W między czasie obniżona zawiecha ustąpiła miejsce seryjnej(obcierały ranty). 2 miechy temu przeprowadziłem mały remoncik blacharski - przednie błotniki, maska i dolny pas(była mała stłuczka ale i rdza zrobiła swoje). Wstawiłem końcowy tłumik Sebring, strumionke, stożek z dolotem. W planach mam jeszcze przeróbkę lamp przednich na BH oraz jakaś szpera by się przydała. Przymierzam się również do zmiany tych 17" na jakieś 15 z rantem, ale najpierw muszę znaleźć kupca na 17-stki. Ogólnie autko jest w nie najgorszym stanie, do ideału jej brakuje, ale w końcu 19 lat i 5 lat na polskich drogach robi swoje. Najważniejsze dla mnie jest bezpieczeństwo i bezawaryjność. Estetyka odchodzi na 2 plan. A oto fotki:

urbi - 2009-09-05, 14:24
rozporka mnie rozje... na kawalki !
vafel1990 - 2009-09-05, 14:28
| urbi napisa³/a: | | rozporka mnie rozje... na kawalki | była już jak kupiłem autko ,chociaż nie jest aluminiowa jak większość posiada
gtszudi - 2009-09-05, 14:51
chodzi o to ze nie zabardzo spelnia swoje zadanie , hehe , ale inwencja tworcza autora tej rozporki musiala byc duza
===KOZA=== - 2009-09-05, 15:25
Omg co się stało z rozporem tzw. Anty Gwałt czy coś...??
Fajna Bmw ale trochę do odszykowania
i gałka zmiany biegów też ją wyrzuć bo szpeci
vafel1990 - 2009-09-07, 20:48
wczoraj bumka dostała czarną nerę - przód po woli nabiera wyglądu
[ Dodano: 2009-09-12, 20:30 ]
Taka mała aktualizacja wizerunku mojej e30: doszła czarna nerka, zakonserwowałem auto jak należy od spodu i niedługo powinna zawitać Black Hella a także czrna pokrywa zaworów i kolektor ssący z wypolerowanymi znaczkami BMW, oraz jakieś 15 calowe czarne alumki z rantem.
I kilka aktualnych fotek:

Chawka - 2009-09-14, 21:38
O damn a co sie stalo tylnym lampą ?
Z wnetrza pozbylbym sie tych kapitalnych głosnikow z drzwi, barometru z prawego słupka. korby tez troche bardziej pasuja stylistyką do minimorisa niz do e30, na koniec pod ostrzał kierownica (Nie trawie tego modelu...)
Reszta spoko, da sie z tego zrobic fajną machine
vafel1990 - 2009-09-16, 07:40
| Chawka napisa³/a: | O damn a co sie stalo tylnym lampą ?
Z wnetrza pozbylbym sie tych kapitalnych głosnikow z drzwi, barometru z prawego słupka. korby tez troche bardziej pasuja stylistyką do minimorisa niz do e30, na koniec pod ostrzał kierownica (Nie trawie tego modelu...)
Reszta spoko, da sie z tego zrobic fajną machine |
Miejsca na głośniki niedługo zostaną przerobione w zakładzie car-audio, korbki są już czarne, a kierownica będzie M-Tech I
Pietrek - 2009-09-16, 09:01
Tylne lampy to jakaś kpina
Łukasz - 2009-09-16, 09:20
rozumiem, ze inspiracją była "wąska lampa"
maciek e30 - 2009-09-16, 11:56
Bardzo ładny kolorek ,na glebe z nią a lampy won
vafel1990 - 2009-09-20, 09:25
Taka mała aktualizacja wizerunku mojej e30: niestety byłem zmuszony zmienić alumki na stalówki, doszła naklejka bmw-klub.lublin.pl i kilka innych pierdół jak oleje, płyny, i lampy będą w poniedziałek zmyte do końca :jum: :

gtszudi - 2009-09-20, 10:07
poczytaj projekty , tam jest duzo ladnie zrobionych aut , powinienes stamtad czerpac wiedze , a nie probowac eksperymentow jak np. z lampami jak chcesz czarne lampy to szukaj MHW , kase odloz a nie wydawaj na pierdolki i kup porzadne felgi najlepiej jakies 16' na glebe , BH , i to wszystko
vafel1990 - 2009-09-20, 10:56
| gtszudi napisa³/a: | | nie probowac eksperymentow jak np. z lampami | każdy się uczy na błędach | gtszudi napisa³/a: | | kup porzadne felgi najlepiej jakies 16' | felgi będą ale 15" ale najpierw muszę opchnąć swoje 17" będzie z tym ciężko bo strasznie się rozkleja reflektory i jest przypał, ale wszystko w swoim czasie
|
|