| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - BMW nie odpala ?????
pablo4189 - 2009-09-30, 14:53 Temat postu: BMW nie odpala ????? Witam,po wymianie silnika, i osprzętu silnika, moje bmw w dalszym ciągu nie odpala,jest iskra,paliwo dochodzi, podczas kręcenia rozrusznikiem są wystrzały do kolektora ssącego.(bucha ogniem), aż przez przepływomierz.
Podłączenie do komputera nie wykazuje żadnych błędów.
Cewki i świece zostały zmienione- żadnej poprawy.
Samochód nie posiada instalacji gazowej.
prosze o pomoc pozdrawiam...
wolf-72 - 2009-09-30, 21:31 Temat postu: BMW nie odpala ????? Napisz na pw gdzie auto stoi,gdzie podjechac,cos wymyslimy
pablo4189 - 2009-10-05, 16:09
wolf to napisz co można wymysleć, i zobaczymy.
rozrząd rawidłowy, samochód na holu również nie zapalił. Lecz podczas dodawania gazu, strzelał w kolektor.
wolf-72 - 2009-10-05, 21:40
| pablo4189 napisa³/a: | | Witam,po wymianie silnika, i osprzÄ™tu silnika | Możesz wiecej szczegółów z jakiego silnika na jaki,co bylo zmieniane,czemu.Kto to robiÅ‚ Przed wymiana wszysko bylo ok
pablo4189 - 2009-10-07, 12:28
a więc sprawa wyglada następująco.
kupiłem samochód nie na chodzi niby z uszkodzona elektryka.
poprzedni właściciel zmieniał silnik i kupil niby silnik z vanosem z 97 roku.
Ale vanosa w tym silnika nie ma,więc kupilem kompletną instalacje do silnika bez vanosa.wtedy właśnie pojawiła się iskra.
niby iskra jest paliwo dostaje, a jednak nie odpala, słychac ze juz prawie prawie, strzeli w kolektor i nic. mówimy o silniku 320 e36 bodajże m 50.Żekomo że przed wymianą ten silnik chodził w innym bmw. a po wymianie juz nie
wolf-72 - 2009-10-08, 08:46
| pablo4189 napisa³/a: | | poprzedni wÅ‚aÅ›ciciel zmieniaÅ‚ silnik i kupil niby silnik z vanosem z 97 roku | Zmienial z m50 b20 na m50 b20 Po co Jaki motor byl wczesniej | pablo4189 napisa³/a: | | wiÄ™c kupilem kompletnÄ… instalacje do silnika bez vanosa | Kompletna,znaczy sterownik,ews,stacyjka,kluczyki,i instalacja?
pablo4189 - 2009-10-08, 08:57
tak bo ten koles chyba sie wogóle nie znał, bo to miał kupić silnik 20 vanos,z 97r
a jmu dali bez vanosa, za to włożyli instalacje do silnika z vanosem. wcześniej był 20 bez vanosa.
immobilajzera nie ma.
komputer, sterownik, wiÄ…zka,
grzybcio - 2009-10-10, 10:49
Witam, ja nie wymieniałem nic ale temat posta myślę że jest odpowiedni.
Mam problem z Becią, nie odpala, problem leży w prądzie do pompy paliwa.
Zaczęło się od tego, dojechałem na zlot i zostawiłem auto na parkingu normalnie zaparkowałem, połaziłem po zlocie chwilę i wróciłem do auta. Wkładam kluczyk, chcę odpalić i nic nie odpaliła. Myślałem ze może mało paliwa bo było minimum to zalałem jej 5l i odpaliła i dojechałem do domu.
Rano wchodzę do auta i z wielkim trudem ale odpaliła, pojechałem na stację i zatankowałem porządnie.
Wracam z płacenia i już mi nie odpaliła:[ na hol i do domu.
Z kumplami rozebraliśmy cały tył żeby zobaczyć czy to aby nie pompa no ale na krótko pompa chodzi.
Teraz mam pytanie co to może być? pozDDRawiam
Z tego co czytałem po sieci to wychodzi na to że coś z przekaźnikiem, wyciągnąłem go i będę dziś zmieniał jak dorwę gdzieś inny;] jeżeli temat zniknie napiszę.
ralfsc - 2009-10-10, 12:19
Witam
Sprawdź ciśnienie pompy, to że ona chodzi nie oznacza że daje odpowiednią ilośc paliwa jeśli się zaciera będzie chodzić ale będzie już niewydajna
IPLO - 2009-10-12, 02:14 Temat postu: ,,, tylko zobacz juz za filtrem i jak bedzie cisnienie to zycze udacych poszukiwań
grzybcio - 2009-10-14, 19:30
Nie udało sie na razie przekaźnika dostać;/ Ogólnie to jak podłączam pompę na krótko czyli bezpośrednio z aku to pracuje i auto zapala i normalnie chodzi.
Problem w tym ze po przekręceniu kluczyka pompa nie działa.
|
|