| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] trudności w zakładaniu baranów
mattiss - 2009-10-02, 14:25 Temat postu: [E30] trudności w zakładaniu baranów Witam
Pytanie do tych z Was, którzy zakładali barany w swoim M20. Wszedłem w posiadanie baranów Sebringa do M20 (nie mam ich jednak póki co fizycznie, więc sam nie mogę nic porównać) i zastanawiam się jakie trudności napotkam przy ich montażu.
1. Czy trzeba będzie ściągać silnik z łapy i lekko go wychylać?
2. Czy może spokojnie uda się włożyć je od góry przez maskę?
3. Co z izolacją samych rur, czy ktoś z Was to robił?
4. Jak jest z instalacją lambdy i poprawnością jej funkcjonowania?
5. Spodziewać się odczuwalnego efektu? Dodam, że końcowy mam G-Power...
Pozdrawiam
kamil.k - 2009-10-02, 19:40
filtr oleju masz normalnie czy na podstawkce i chłodnice oleju
mysle ze normalnie powinno wejsc bez odkrecania reszty ale każde barany inne i wiele osób pisalo że przechylali silnik
moje barany maja wejscie na lambde wiec producent to chyba wziÄ…Å‚ pod uwage zeby umiescic to w dobrym miejscu
slawo - 2009-10-02, 21:18
ja mam barany sebringa i zeby je wlozyc odkrecalismy poduszki silnika i silnik pochylalismy na lewo,inaczej nie chcxialy wejsc
barany sebringa jako jedyne sa bardzo mocno "krecone"
mattiss - 2009-10-05, 15:43
Dzięki Panowie
Mój mechanior mówił to samo, co Ty Sławo... Będzie trochę roboty z tym, a myślałem,że szybkie plug'n'play
Pozdrawiam
slawo - 2009-10-05, 16:26
| mattiss napisa³/a: | DziÄ™ki Panowie
Mój mechanior mówił to samo, co Ty Sławo... Będzie trochę roboty z tym, a myślałem,że szybkie plug'n'play
Pozdrawiam |
nie ma az takiego problemu, poduszki silnika to masz dwie nakretki tylko i silnik do gory lekko, pochylic i po sprawie
trzeba uwazac na szpilki w glowicy zeby nie ukrecic no i daj nowe uszczelki, te oslony termiczne pod kolektor
waski - 2010-03-21, 23:18
panowie szybkie pytanie czy barany z e34 535 m30b35 bedą pasowały do e30 z m30b35 pod maską
|
|