| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E36 Jak usunąć zaślepke (atrape)
Żółty - 2009-10-09, 18:31 Temat postu: E36 Jak usunąć zaślepke (atrape) Witam chce póścić kable od wzmacniacza (bagażnik) do zwrotnic (jedna umieszczona pod kierownicą i druga pod poduszką pasażera) i zastanawiam się jak odczepić te osłony (atrapy) na dole przy fotelach aby póścić kable . Wiem że osłony są załapane na spinki a ja robie to pierwszy raz i chciałbym uniknąć połamania elementów
raven - 2009-10-09, 19:51
rozumiem, że pisząc o osłonach miałeś na myśli plastikowe osłony progów takie jak na rys.
Jest to ciężkie do rozebrania i myślę, że najlepiej byłoby mieć takie coś
http://moto.allegro.pl/it...ich_n_sacz.html
szkopuł w tym, że przy siłowej próbie demontażu uszkodzeniu ulegają mocowania w listwie a nie spinki
Ewentualnie długi cienki śrubokręcik, delikatnie podważyć jedną, dwie spinki na którymś z końców a potem wysunąć osłonę z pozostałych spinek(tylko nie pamiętam w którą stronę )
bujonik - 2009-10-09, 20:02
bo trzeba te listwe zsunąć( nie pamiętam w którą strone) nie szarpać do góry zdemontuj plastiki w okół tego i bedziesz listwe moł przesunać, troche bedzie trzeba ją wygiąć oczywiście z czuciem by jej nie złamać...
zdejmowałem u siebie ostanio te plastiki na progach byłem ciekawy czy jest korozja...
Żółty - 2009-10-09, 20:06
Haaa czyli mamy problem na to właśnie czekałem bujonik piszesz o listwie nr 5 ? bo mi właśnie o nią chodzi
bujonik - 2009-10-09, 20:08
niema problemu ni panikuj i bez nerwów a na pewno nic nie połamiesz w każdym razie jest to możliwe ...kwestia zręczoności
Adi - 2009-10-10, 18:51
Tak tą listwe się zsuwa i o ile dobrze pamiętam to w stronę przodu auta. Mała rada, na dworze jest już chłodniej więc rób to powoli i ostrożnie żeby nic nie pękło. Jeśli zaczepy pękną to zawsze można je kupić w ASO i nie są drogie.
Żółty - 2009-10-10, 22:53
Hehehe dzięki po pobożnym weekendzie wezme sie do roboty i oby zaczepy wytrzymały próbę siły
eee chłopaki pchałem do przodu i nie idzie czyli trzeba podważać??
|
|