BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e30]Problem z ogrzewaniem POMOCY

Mareczek - 2009-10-11, 10:09
Temat postu: [e30]Problem z ogrzewaniem POMOCY
Witam :D Znowu zostałem zmuszony założyć nowy temat :) \
Więc tak posiadam BMW E30 1.8 M40 89r mój pierwszy samochód :D
A problem mam taki ze jak rozgrzeje samochód to swojej temperatury i wezme ogrzewanie na maksa to mam zimne powietrze a po dodaniu gazu tak powyżej 3tys to po chwili leci cieple takie jak powinno być.
Układ odpowietrzyłem i to samo a wskaznik temperatury tak od połowy mi wariuje ;/ Może zegary do wymiany :?:

Proszę was o POMOC bo nie mam pojęcia co to może być :(

Żółty - 2009-10-11, 17:18

Ja zamiast myśleć nad zegarami kupił bym nowy termostat i cieszył się ciepłem w aucie :spoko:
IPLO - 2009-10-12, 02:28
Temat postu: ,,,
nie kumano po jakiej chwili 5s ,15s,a jak wcisniesz pedał gazu to odrazu masz obroty na maxa czy też po chwili :lol:
choody - 2009-10-12, 07:35

IPLO - w jakim celu ta szydera ?? lepiej na sztywno sobie stabilizatory idź drutuj .....

Mareczek - jeśli zegary wariują to:
a- masz walnięty termostat
b- masz walnięty czujnik temperatury
c- masz walnięte zegary

Co do ogrzewania - czy na wolnych obrotach cały czas jest zimne powietrze (oczywiście na rozgrzanym silniku)?? czy po włączeniu nadmuchu długo musisz czekać (np. 5minut i wyżej)??

Rafal_e30 - 2009-10-12, 08:31

choody napisa³/a:
IPLO - w jakim celu ta szydera ?? lepiej na sztywno sobie stabilizatory idź drutuj .....

:lol:

Stawiam na termostat :wink: Wydostań go z obudowy i wrzuc do gorącej wody to zobaczysz czy otwiera

IPLO - 2009-10-14, 01:27
Temat postu: ,,,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: