| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - podsufitka w e36
bujonik - 2009-10-11, 20:17 Temat postu: podsufitka w e36 jak w tytule czy ktoś wymiał podsufitke chce kupić czarną ale waham sie ze jej ładnie nie spasuje prosze zdać relacje z montażu:)
a przy okazji chetnie kupie do sedana bez szyber dachu
pabello - 2009-10-11, 21:21
po pierwsze to podsufitka a nie podsyfitka, a po drugie jaki problem z montażem? odkręcasz pare wkrętów zdejmujesz jakieś tam plastiki, przykręcasz nową i po kłopocie. co mamy cie uczyc w którą stronę się wkręty odkręca?
bujonik - 2009-10-11, 21:37
dziekuje Ci bardzo za miła odpowiedz... przez takich jak Ty odechciewa mi sie tutaj co kolwiek pisac ....
[ Dodano: 2009-10-11, 21:40 ]
nawet nie wiesz jakie plastiki wiec po co sie udzielasz... Tobie chyba zdałoby się śrubkę przykrecić bo zdaje że się poluzowała ...
Żółty - 2009-10-11, 21:44
pabello ja nie widziałem nigdy w e36 w podsufitce ( bo nie ma czegoś takiego jak podsyfitka chyba że idąc z logiką ma się bardzo zasyfioną ) ani jednego wkręta nie wiem może się mylę. Bujonik słuchaj wiem że boczki z przodu na 99% są na wciski i ciezko je wypiąć. Ogolnie miałem w e38 taki problem że same się odpinały ale były wyłamane i czasem podczas jazdy boczek odskakiwał hehe można było sie aż wystraszyć. A słuchaj nie wiem jak z samą podufitką, nie mam pojęcia na co ona jest przytwierdzona do dachu.
bujonik - 2009-10-11, 21:50
literówka chodzi o podsufitkę... pytam gdyż słyszałem opinie że są problemy z ładnym spasowaniem jej... więc pytam może ktoś robił i podzieli się wiedzą ...
MajekWWA - 2009-10-12, 17:52
podsufitka w coupe trzyma się na uszczelkach tylnych bocznych szyb, uszczelkach drzwi, rączkach, lamkach, osłonach przeciwsłonecznych oraz na plastikach osłaniających słupki
jak to wszystko odkręcisz/zdemontujesz to sama Ci na głowę spadnie
ze spasowaniem nie ma żadnych problemów
jak chcesz wymienić podsufitke a masz szyber dach to i w nim będziesz musiał ją wymienić, a to już dosyć sporo pracy...
pabello - 2009-10-12, 21:51
| Żółty napisa³/a: | pabello ja nie widziaÅ‚em nigdy w e36 w podsufitce ( bo nie ma czegoÅ› takiego jak podsyfitka chyba że idÄ…c z logikÄ… ma siÄ™ bardzo zasyfionÄ… ) ani jednego wkrÄ™ta |
a czy ja napisałem, że podsufitka montowana jest na same wkręty? sam masz logike zasyfioną zkoro nie umiesz czytac.
a z resztÄ…: | Żółty napisa³/a: | | A sÅ‚uchaj nie wiem jak z samÄ… podufitkÄ…, nie mam pojÄ™cia na co ona jest przytwierdzona do dachu. | -no wÅ‚aÅ›nie
jeżeli kogoś uraziłem to sorki ale temat wydał się dla mnie banalny.
| bujonik napisa³/a: | | nawet nie wiesz jakie plastiki wiec po co sie udzielasz... |
pozdro dla wszech wiedzÄ…cych
Żółty - 2009-10-12, 22:07
| pabello napisa³/a: | a czy ja napisaÅ‚em, że podsufitka montowana jest na same wkrÄ™ty? sam masz logike zasyfionÄ… zkoro nie umiesz czytac.
|
Po pierwsze nie istnieje słowo zkoro...
Po drugie piszesz tu że temat wydał Ci się banalny a wypowiadasz się o 'jakiś tam plastikach' widać jakie to jest dla Ciebie banalne
Po trzecie widać i Twój poziom obeznania z e36 jaki i z poziomem wypowiedzi porównując ją do tej jaką prezentuje MajekWWA. I koniec dyskusji pozdrawiam
szulik4 - 2009-10-13, 10:28
a czy da sie wymontować podsufitke i wyjąć ją normalnie przez drzwi bez uszkodzenia jej? Wyjmował już ktoś?
Szajbaa - 2009-10-13, 10:50
szulik4, mi się udało.
Bujonik nie powinienes mieć wiekszych problemów z wymianą tym bardziej ze nie masz szyber dachu. jak coś to pomoge. pozdro
biemdablju - 2009-10-13, 10:56
ja też zmienialem podsufitke na wersje M pała i nie bylo problemu
troche gimnastyki trzeba... przy wkladaniu przez drzwi ale temat do ogarniecia jak najbardziej
pozdro
bujonik - 2009-10-13, 12:56
dzieki chłopak za wypowiedzi... teraz jest problem w znalezieniu ładnej... nigdzie niema bez szyberdachu do sedana:/
muszę bacznie obserwować allegro...
Facchetti - 2009-10-16, 01:55
Tez mnie to czeka i to z szyber
TONY H. - 2009-10-17, 14:02
Podłącze się do tematu, w to lato niestety moja podsufitka opadła mi na głowę, nie wiem co wyniknie z naprawy gdyz boki trzymaja a srodek wisi. jak zaczne odrywac boki to pewnie sie porwie czy ktos moze walczyl z czyms takim.
druga sprawa czym to kleic zeby nie przemieklo na wylot i nie bylo plam?
moze po prostu kupic z jakiegos uzywańca inny sufit?
maciek3er - 2009-10-17, 14:26
rzadko mozna podkleic tak zeby bylo ladnie, po nastepne ładna podsufitka kosztuje 50-80 zl no chyba ze czarna..
kojelno co trzeba zrobić zeby wyjąć sufit z sedana!!
- odklecasz oslony sloneczne i mocowania
- wyjmujesz lampke
- odkrecasz rÄ…czki
- odkrecasz mocowania pasów bezpieczeństwa na słukpach - klucz 16
- energicznym ruchem ciągniesz słupek za górna cześć do siebie
- obalasz siedzenia do tyłu
- zdejmujesz slupki
- zdejmujesz górne czesci uszczelek drzwi
- jeśli jest szyber zdejmujesz uszczelke i zaslepke silniczka
- sufit zdermujesz od strony szyby przedniej, przy szybie tylnej jest on podwiniety i wsuniety w blaszke wiec pcha sie go w strone tylnej szyby
- otwierasz tylne drzwi
- kombinujesz jakby tu wysunac sufit
bujonik - 2009-10-17, 15:15
no pomógł jakby na to nie patrzeć:) dzieki wielkie:)
ja będę miał swoją na handel jak znajdę czarną moja jest igłą jak nowa bez plamki bez ryski:)
Gepard - 2009-10-17, 19:57
ja szukam szukam czarnej do sedana bez szybra ciezko jest. Bujonik jak znajdziesz to daj znac moze sie skusze na Twoja. Bo u ojca mam tak tragiczna ze szkoda gadac
Facchetti - 2009-11-02, 01:28
| biemdablju napisa³/a: | ja też zmienialem podsufitke na wersje M paÅ‚a i nie bylo problemu
troche gimnastyki trzeba... przy wkladaniu przez drzwi ale temat do ogarniecia jak najbardziej
pozdro |
Wiesz jak zdemontowac podsufitke w szyberdachu ?
biemdablju - 2009-11-02, 08:09
nie mam szybra niestety
|
|