| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30]Zbiorniczek nad prawym tylnym nadkolem - Problem !!
bzyq - 2009-10-11, 21:13 Temat postu: [e30]Zbiorniczek nad prawym tylnym nadkolem - Problem !! Witam,
Mam pewien problem... Chodzi o prawe tylne nadkole, skorodował mi zaczep, do którego przykręcane jest plastikowe nadkole oraz zbiorniczek, który znajduje się za tą plastikową obudową, nie ma za co się trzymać i zwisa razem z nadkolem ocierając o koło.
Zdjąłem plastik, a zbiorniczek podczepiłem prowizorycznie tylko po to by nie ocierał o koło. Jednak na dłuższą metę nie mogę tak jeździć...
Czy wiecie może coś na temat tego zbiorniczka? Wg mnie służy on do zbierania gazów ze zbiornika paliwa i skraplania ich. Czy ten zbiorniczek jest w ogóle potrzebny? Czy można go zdemontować? Jeśli tak to co zrobić z wężami, które są do niego podłączone - zatkać je czy może w jakiś sposób połączyć ze sobą?
Liczę na Waszą pomoc być może miał już ktoś taki problem.
Żółty - 2009-10-11, 21:25
Stary jak mogłeś doprowadzić do takiego stanu auto ten zbiornik napewno jeśli tam jest nie jest bez powodu, wg. mnie jest to pewnie odpowietrznik zbiornika paliwa.
IPLO - 2009-10-12, 02:24 Temat postu: ,,, ten zbioriczek słuzy dokładnie to tego co napisałes czyli do wycierania opon
wez przykrec nadkole na blacho wkrety z dodatkiem bitexu i po problemie
choody - 2009-10-12, 07:46
Bzyk - ładnie tam masz nadkole zżarte ...... albo zaprowadź do blacharza, albo weź kup "ćwiartkę" e30 i przeszczep nadkole i części ościenne - innego wyjścia nie widzę
IPLO a ten wkręt z bitexem to sobie w Pi.....zdę wkręć druciarzu
Jasiek1 - 2009-10-12, 09:30
Miałem to samo ............ całe szczęście obok blacha była ok, więc wstawiłem łatkę i jak oryginał, nawet zbiorniczek został hehe Może i u Ciebie sie uda wstawić łatkę ? Troche drut wiadomo ale IPLO dobrze mówi
choody - 2009-10-12, 10:54
Jasiek - Iplo dobrze nie mówi
Idealnym wyjściem jest wymiana całego nadkola i okolic ...... wiadomo to są grube koszta (jeśli robimy na nowych elementach) ,alternatywne i może wcale nie gorsze (jeśli dobrze się to zrobi) to połatanie elementu. Ale patrząc na opis sądzę że ruda dobrze się tam porządziła i łatanie będzie równie żmudne co wymiana całego nadkola ..... natomiast Iplo kupiłby paczkę gwoździ poprzybijał żeby tylko się trzymało i dalej żarło budę .....
Na temat rdzy w e30 wiem praktycznie wszystko ..... niestety ruda te pojazdy baaardzo lubi choć w swoim życiu kilka rodzynków widziałem bez dziur, czy nawet nalotu na progach, czy bagażniku ......
sarna1 - 2009-10-12, 18:10
zauwazylem choody ze ty wiesz wszystko nie tylko o rdzy w e30 ale doslownie o wszystkim co z bmw zwiazane,,, moze jakies prodaniki zacznij pisac zarobisz na allegro.
choody - 2009-10-12, 20:01
Sarna nie wiem jak Twój post mam traktować czy jako rodzaj pocisku czy pochlebstwo jeśli możesz oświeć mnie
Ja za znawcę BMW jakiegoś wielkiego się nie uważam po prostu kilka sztuk miałem w gorszym czy lepszym stanie ..... te w gorszym poszły na żyletki czy na dawców dla tych troszkę lepszych ...... a te lepsze po doprowadzeniu do ładu cieszą nowych właścicieli zapewne ...... tylko na moją brak czasu i kasiutki ......
bzyq - 2009-10-12, 22:08
Panowie, to moje nadkole wcale nie wygląda aż tak źle, ogólnie jest spoko patrząc na opis przeze mnie przedstawiony to wasza reakcja mogła być właśnie taka, ale to tylko ten zaczep skorodował.. Sugerując się waszymi podpowiedziami to chyba będę musiał skombinować zaczep i dospawać a zbiorniczek zostawić
|
|