| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 Osłona pod kierownicą- jak zdemontować?
Żółty - 2009-10-12, 14:01 Temat postu: e36 Osłona pod kierownicą- jak zdemontować? Jak zdemontować w e36 osłone pod kierownicą? Są tam 3 śrubki których się pozbyłem a osłona dalej w miare twardo się trzyma... ktoś może pomoc?
Gepard - 2009-10-12, 16:00
Tak jak napisales 3 śrubki nalezy odkrecic, nastepnie oslone nalezy tak jakby wysunac w strone fotela gdyz z boku od strony drzwi jest wsywany zaczep oraz pod nia od strony grodzi sa uchwyty powodujace ze oslona nie opada. Wiec w skrocie pociagnij oslone w strone fotela, odejdzie kawalek co umozliwi Ci odgiecie jej od strony drzwi (wtedy zobaczysz wsuwany zaczep) ja dla ulatwienia sciagam kwalek uszczelki drzwiowej, a dalej oslona zejdzie gladko. Pamietaj przy montarzu o zaczepach (miejsce na wsuniecie oslony) na grodzi bo inaczej bedzie opadac Ci na nogi podczas jazdy.
lysy174 - 2009-10-12, 16:49
Tyle tylko ze oprocz tych trzech srubek widocznych z pozycji kierowcy sa jeszcze dwie (po jednej z lewej i prawej strony) od spodu nad nogami kierowcy. Dopiero kiedy je odkrecisz mozesz pociagnac oslone do siebie o powinna wyjsc.
Żółty - 2009-10-12, 21:40
A poradziłem sobie sam bo robiłem to na biegusiu ale dzięki gepard za dokładny i skrupulatny opis masz aż klikne Ci że mi pomogłeś
Gepard - 2009-10-12, 22:08
dziek w razie co wal do mnie na gg nr w profilu e36 to chyba z pamieci przez sen bym rozebral i zlozyl
|
|