| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - !! BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy
baluciak - 2009-10-12, 14:20 Temat postu: !! BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy
BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy
Robie druga BMW E21 , teraz z silnikiem m30b35. Odrazu zaznacze ze nie jes problemem ze rzeba bedzie cos spawac cos przerabiac cos toczyc itp do wszystkiego mam dostep wiec jaka kolwiek rzezba nie stanowi problemu wiec do rzeczy :
1 od czego zawieszenie , czyli od czego sworznie , od czego piasty , drazki itp itd ( interesuje mnie tyl i przod )
2 co zrobic aby kierownica sama odbijala aby jej mocno nie pomagac przy przejsciu z zakretu w zakret
Na ta chwile przy mojej E21 m50b25 wiem ze bez zmiany calego spodu na inny to bedzie zawsze namiastka driftu
Prosze nie pisac kup e30 lub e36 bo nie chce , interesuje mnie tylko e21 jak chodzi o bude a reszte moge wyrzezbic
MAJSU - 2009-10-12, 14:22
No ale po co coś na siłę robić ? Buda od E21 bo co ? Podoba ci się ? To fajnie ale jak parę razy w kogoś przywalisz, krawężnik, dach to nie będzie już fajnie wyglądać więc po co rzeźbić tyle.
bono20002 - 2009-10-12, 14:33
AD.2 - zrobić magiel i zawieszenie
choody - 2009-10-12, 14:41
Majsu - gdybyśmy wszyscy reprezentowali taki tok myślenia ..... to rs'ów by się nie zakładało - bo po co skoro na stalówkach też się jedzie, a rs'y ktoś może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoś (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskończoność wymyślać po co ......
Bałuciak - dajesz wszystko co możliwe od e30 i jazda, mody w przypadku driftowych e30 masz oklepane 1000 razy, problem tylko przenieść to zawieszenie ...... Co do nie odbijającej czy też słabo odbijającej kiery to za mały KWSZ pochyl kolumnę mcphearsona do grodzi (ile to już doświadczalnie trzeba niestety żeby za nerwowo nie było bo będzie spinować) i będzie git, ja 3mam kciuki za projekt "e31"
baluciak - 2009-10-12, 14:51
jezeli ktos ma jeszcze jakis pomysl to dajcie znac
Co do rekina to mialem juz e36 do driftu i wiem ze przy e21 musze duzo sie najebac ale za to pozniej jak cieszy oko jak taka e21 driftuje gdy wszyscy mowia ze tym sie nie driftuje bo to i tamto itp itd a tak pozaym mam wielki sentyment do rekinow i to jest moje marzenie miec rekina profesjonalnie przygotowanego do driftu
Obecny e21 m50b25 wyglada tak :
http://www.drift-forum.pl...php?f=14&t=2385
MAJSU - 2009-10-12, 15:24
| choody napisa³/a: | | Majsu - gdybyÅ›my wszyscy reprezentowali taki tok myÅ›lenia ..... to rs'ów by siÄ™ nie zakÅ‚adaÅ‚o - bo po co skoro na stalówkach też siÄ™ jedzie, a rs'y ktoÅ› może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoÅ› (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskoÅ„czoność wymyÅ›lać po co ...... |
Chyba kolega nie był nigdy na żadnym treningu czy zawodach driftu skoro porównujesz go do użytkowania samochodu na normalnych drogach.
baluciak - 2009-10-12, 15:29
| MAJSU napisa³/a: | | choody napisa³/a: | | Majsu - gdybyÅ›my wszyscy reprezentowali taki tok myÅ›lenia ..... to rs'ów by siÄ™ nie zakÅ‚adaÅ‚o - bo po co skoro na stalówkach też siÄ™ jedzie, a rs'y ktoÅ› może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoÅ› (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskoÅ„czoność wymyÅ›lać po co ...... |
Chyba kolega nie był nigdy na żadnym treningu czy zawodach driftu skoro porównujesz go do użytkowania samochodu na normalnych drogach. |
A jak e36 dostanie w przod i podlurznice walna to co tez trzeba rzezbic wiec jedna i ta sama zabawa , nie chce zadnej e36 ani e30 ani zadnej innej wiec TO NIE TEN TEMAT , SZUKAM POMOCY W KONKRETNYM TEMACIE A NIE prosba o dobur AUTA
choody - 2009-10-12, 17:51
| MAJSU napisa³/a: | | choody napisa³/a: | | Majsu - gdybyÅ›my wszyscy reprezentowali taki tok myÅ›lenia ..... to rs'ów by siÄ™ nie zakÅ‚adaÅ‚o - bo po co skoro na stalówkach też siÄ™ jedzie, a rs'y ktoÅ› może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoÅ› (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskoÅ„czoność wymyÅ›lać po co ...... |
Chyba kolega nie był nigdy na żadnym treningu czy zawodach driftu skoro porównujesz go do użytkowania samochodu na normalnych drogach. |
Majsu - nie znasz moich koniunkcji ze "światem driftu" (i jawnie nie będę się "chwalił, bo taki nie jestem a i tak byś nie uwierzył), nie byłeś w moim garażu, nie wiesz co rzeźbię ...... nie wiesz o mnie nic a kłapiesz ...... i do tego czytać ze zrozumieniem nie potrafisz .... bo w którym zdaniu porównuje samochód na tor a na ulicę?? Pomogę - w żadnym, przedstawiłem tylko Twój tok myślenia - PO CO. Bałuciak wyszedł z zapytaniem jak może poprawić zawieszenie w swojej e21 przygotowywanej do driftu. A Ty mu piszesz PO CO e21 zamiast wnieść coś do tematu .....
|
|