BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e34]Sygnał włączonych świateł

$PREZES$ - 2009-10-13, 17:51
Temat postu: [e34]Sygnał włączonych świateł
Panowie co informuje o nie wyłączonych światłach w E34??
Zamontowałem gong ale on odzywa się tylko przy funkcji MEMO- czyli sygnalizuje pełną godzinę. Myślałem że będzie też sygnalizował o włączonych światłach a tu lipa. Teraz znowu wyczytałem że to od świateł znajduje się gdzieś w liczniku.
Mam przed sobą rozebrany licznik i nic takiego nie widzę!! Proszę o jakieś sugestie
Pozdrawiam

slawo - 2009-10-13, 20:08

gong informuje
znajduje sie on w oslonie pod kierownica, duze okragle pudelko zamocowane na oslonie od wewnatrz

$PREZES$ - 2009-10-14, 16:19

To więc czemu nie ma tego sygnału? a ten od temperatury i godziny jest??
slawo - 2009-10-14, 16:28

juz nie pamietam jak bylo w e34, gong ma dwie wtyczki, jedna wlasnie od memo i temp, a druga chyba byla od swiatel....sprawdz go na krotko
moze ktos kto rzezbil temat sie wypowie

$PREZES$ - 2009-10-15, 16:20

Druga wtyczka jest od check control i są też przypadki że po wpięciu tej drugiej kostki owego sygnału też nie ma
MARAS - 2009-10-15, 20:04

A to zalezy jakie masz zegary jak z wyświetlaczem przebiegu pod prędkościomierzem i wyświetlaczem kompa pokładowego check to tak będzie działał gong i wyświetli się napis Licht an... bo jest to podpięte pod moduł LKM

Jeżeli posiadasz zegary z wyswietlaczem w prędkościomierzu niestety nie zadziała gong bo za informację o nie wyłaczonych światłach po wyłaczeniu zapłonu odpowiada brzęczyko pod osłoną przed kolanami.

$PREZES$ - 2009-10-15, 21:12

Mam zwykłe zegary analogowe