BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [36]pytanie o montaż progów

bujonik - 2009-10-14, 19:47
Temat postu: [36]pytanie o montaż progów
siemano...mam dylemat, a mianowicie, w piatek wstawiam auto do blachmajstra na wstawienie nowych progów tzn poszyć... i mam dylemat czy nakładki m-technik montować w sposób oryg czyli spinki kołki szablony... czy kupić klej loctice i po prostu je przykleić i nie dziurowic nowych progów, pisze o kleju loctice bo on ma właściwości takie ze nie ściąga podczas schnięcia także można kleić nim elementy lakierowane i lakier nie popęka,
słucham co wy radzicie???

choody - 2009-10-14, 21:20

Przymocuj jak oryginał - tylko otwory niech zrobi blacharz, wtedy dobrze to zabezpieczy i da na to gwarancję, bo klej to tak trochę nie pewnie wygląda wg. mnie. Poza tym będziesz zgodny z fabryką i w razie jak nie daj boże uszkodzisz próg to bez problemu go wymienisz, jak będzie klejony to przed założeniem nowego będziesz musiał ten klej zdrapać żeby nowy próg równo się ułożył ..... a przy zdrapywaniu kleju zdrapiesz baranek, troszkę lakieru .....
bujonik - 2009-10-14, 21:24

blacharz nie zrobi bo nie mam szablonów a czasu mało bo w piatek musze wstawic auto do niego ,jutro zadzwonie do aso może maja gdzieś od reki to lyknę...
choody - 2009-10-14, 22:01

A blacharz na podstawie nakładek nie zrobi otworów?? dziwne jak dla mnie .....
bujonik - 2009-10-15, 11:46

zakładałeś kiedyś nakładki bez szablonów??
ja zakładałem i nigdy wiecej tego nie zrobie...

Gepard - 2009-10-15, 11:49

Ja montowalem i wiekszych problemow nie bylo sowmiarka miarka wiertarka i odpowiednie wiertlo jaki problem??
bujonik - 2009-10-15, 12:06

trzeba sobie życie ułatwiać z szablonami jest to dziecinnie proste i jest pewnośc ze nie będą odstawać a wystarczy walnąć sie o mm np od spodu auta i już nakładka będzie odstawać z boku tak właśnie miałem... a chce mieć ładniusiooo:)
choody - 2009-10-15, 15:13

Zakładałem i jeśli poświęci się trochę czasu i przyłoży do roboty to będzie jak fabryka ..... szablon możesz sobie zdjąć z ori progów (nie z nakładek tylko z progów bo nie są chyba aż tak zjedzone) - ja wybrałem drogę z suwmiarką .....
bujonik - 2009-10-15, 16:29

ok być może brak mi zręczności i wybiorę sposób najłatwiejszy i najpewniejszy:)