BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e39] Touring 540iA jak "wyłączyć" Nivo w komputer

luki924 - 2009-10-16, 11:46
Temat postu: [e39] Touring 540iA jak "wyłączyć" Nivo w komputer
Witam serdecznie, nie zdążyłem się nawet pochwalić nowym nabytkiem :( Miesiąc temu kupiłem wymarzone e39 540iA w touringu. 3 dni temu miałem poważny wypadek ale Bogu dziękuję że nic mi zupełnie nic nie jest. Gorzej natomiast z samochodem... Miałem około 6 dachów i nie ma takiej części blacharskiej która nie jest uszkodzona a słupki boczne przerobiły mi betę na hotroda :shock: . Każda poducha również oczywiście wystrzelona oprócz przednich bo w nic nie uderzyłem przodem. Plusem całego zdarzenia jest to, że zarówno silnik jak i skrzynia biegów nie ucierpiały i pracują prawidłowo. Do rzeczy. Kombinuję sprowadzić anglika 540i wiem że musi być dokładnie buda 540i bo zawias jest już zupełnie inny niż w modelach o mniejszej pojemności silnika ale czy musi być to touring? Mianowicie wiem, że ten komputer który mam steruje również zawieszeniem które w mojej wersji było/jest pneumatyczne ale po wypadku oczywiście wyskakuje błąd Nivo. Czy można jakoś później oszukać komputer gdybym kombinował z budą sedan? Co ogólnie myślicie o tym wszystkim? Co do przekładania anglika mam już w tym pewną wprawę i nawet robiłem rok temu taką e39 i sprawuje się bdb także poradził bym sobie spokojnie. Chcę po prostu uratować moje autko i wskrzesić je w innej budzie bo płakać mi się chce jak teraz koło niej przechodzę... :cry: Pomóżcie Panowie. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi
kamil.k - 2009-10-16, 20:15

poszukaj namiarów na elektronika z łodzi powienien ci pomoc bo wiem ze różna rzeczy robi z komputerami.może Puz ma namiary wiec napisz do niego

pozatym możesz poszukac na elektroda.pl może bedzie cos na ten temat

Artur C. - 2009-10-16, 20:51

Wyskakuje błąd nivo bo masz rozwalony lub odpięty w sęsie odpięte cięgno czujnika położenia zawieszenia.