| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nie lubiany przez wszystkich temat LPG-zamykamy
lukasz - 2005-01-25, 16:54
Sprawdz zawory gazowe, a dokladnei laczenie cewki z zaworami, moze cos zasniedzialo. Zdarzalo sie ze trzpien na ktorym jest osadzona cewka szczegolnie przy lovato to sie zdarzalo sniedzial i nie bylo odpowiedniego pola magnhetycznego zeby otworzyc zawor. POZDRO
Dominik - 2005-01-25, 17:53
3 zawory na raz...? Trochę mało prawdopodobne. Szeregowo sie ich nie łączy, za duży spadek napięcia- nie działały by. Dobrze byłoby podłączyć drugą centralkę i sprawdzić przekaźnik zaworów tzn zmierzyć napięcie na zaciskach sterujących elektromagnesem po przełączeniu na gaz. Jeżeli jest ok 12 V to zmierzyć opór na stykach załączanych powinno być 0 om.
ufff...
yoshi - 2005-01-25, 21:36
Darco sprawdz centralke
mi sie popsula (nowa 1 miesiac miala) w drodze powrotnej z Torunia sierpien i raz dziala raz nie
druga sprawa podlacz +12V do cewki i sprawdz czy pyka jak nie to rozloz ja i wyczysc bezynka ekstrakcyja tylko przy rozbieraniu uwazaj na sprezynke bo potrafi "uciec"
a jak masz czas to podjedz na Wal Miedzeszynski (zjazd za restauracja Neptun) i w prawo, zapytaj o Grzegorza i powolaj sie na Lukasza od 318 w automacie (czyli mnie) to napewno cos pomoze
lukasz - 2005-01-25, 23:07
najprosciej to bedzie jak do kazdego po kolei zaworu podlaczysz na krotko prad i bedziesz wtedy widzial czy "cpyka" ale one sa podlaczone tak ze jak podlaczysz prad do jednego to cpykaja wszystkie naraz.A jezeli dzialaja wszystkie to sprawdz centralke albo dokladnie kabel koloru niebieskiego(przewaznie taki jest od zaworow) lub tez zielony,najlepiej jakbys podal jak sie ta centralka nazywa to bym wiedzial cos wiecej. w razie czegos pisz na priva lub lukaszbmw@neostrada.pl Postaram sie ci pomóc. POZDRO
yoshi - 2005-01-25, 23:33
http://www.lecholpg.pl/
tu sa rozne centralki
lukasz - 2005-01-27, 17:46
ale wez dokladnie opisz co ci sie dzieje : czy po przelaczeniu na gaz zmieniaja sie kontrolki czy tez nie. Dziwna sprawa u ciebie ale jak tak sie sie dzieje to obstawialbym centralke, jak mozesz to napisz jakiej jest ona firmy POZDRO
yoshi - 2005-01-28, 09:37
ale czy zapalaja Ci sie kontrolki od gazu
jaka masz centralke
yoshi - 2005-01-28, 21:43
podjedz tam gdzie pisalem wyzej
15min i bedzie dokladna diagnoza
centrala dziala a co z cewkami druga sprawa ile czasu ma ta instalka
lukasz - 2005-01-28, 22:02
zrob tak jak ci mowielm o kolei podawaj plus cewkom przy zaworach,jak cpyka to ok, a jak niee to cewka kaput. Z tego co piszesz wynika ze nie cpyka ci cewka z tylu przy butli chyba, a ona jest dos wazna bo jak nie dziala to nie puszcza gazu w przewod i co za tym idzie samochod na gazie nie pojedzie w zaden sposob
lukasz - 2005-01-28, 22:44
to jest tak zrobione ze z centralki wychodzi prad na przewod po przelaczeniu na gaz idzie ten przewod do zaworu gazowego gdzies tam zamontowanego...... a pozniej dalej do tego zaworu na parowniku. A do tego pierwszego albo drugiego jest podlaczony kabel co idzie do cewki z tylu. Przynajmniej ja tak podlanczam.Takze powinno byc tak ze jak podajesz plusa ktorejkolwiek z wsuwek powinny wlanczac sie wszystkie 3 zawory naraz, w przeciwnym razie gdzies kabel nie styka lub jest przerwany i nie ma przeplywu pradu. Jak cos to pisz na GG 7145331 POZDRO lukasz
lukasz - 2005-01-30, 11:44
przewod ten ciagnie sie zawsze pod spodem auta dlatego ze jest wygodniej i duzo szybciej nikt nie ma czasu bawic sie z tapicerka itp.Poszcza sie go przewaznie z przewodami ktore sa przemocowane do nadwozia lub tez mocuje sie go specjalnymi blaszkami mocujacym I rzadko zdarza sie jakielkolwiek przwerwanie czy tez zerwanie. Ja ci proponuje kup sobi tekie spinki plastikowe i nimi przypnij przewod elektroczny do przewodu gazowego i bedzie ok. Ja tak robie wszytstkim i nie ma problemu zadnego POZDRO
|
|