| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - kupno e46!!
marioE30 - 2009-10-26, 20:02 Temat postu: kupno e46!! Witam, chcem kupić e46 320d, 330d jest dla mnie nie osiągalna cenowa... dysponuje kwotą do 24tys. Chciałbym was prosić o opinię o tym modelu plusy/minusy ,oraz radę odnośnie zakupu. Na co zwrócić szczególną uwagę, co często sie psuje, czego unikać. Mniałem już kilka beemek, ale nigdy e46 -więc za dużo niewiem o jej mankamętach i eksploatacji. Oglądałem już kilka egzemplarzy z 2000r. i zauważyłem w nich ogniska rdzy- czy to jest normalne w tym modelu - włściciel twierdził że auto jest w 100% bezwypadkowe - i nawet na takie wyglądało. Dzięki z góry za odp. SORRY jak nie w tym dziale, pozdrawiam!!!
bujan21 - 2009-10-26, 21:13
W 320d, m47 siadają wały korbowe, dokładnie pękają. Robiłem już takie dwa przypadki i jest to kosztowna naprawa. Wał w serwisie 5tys, jak oddasz stary 3.5 tyś. Podobno nie bardzo znoszą wściekania
Łukasz - 2009-10-26, 23:27 Temat postu: Re: kupno e46!!
| marioE30 napisa/a: | | Witam, chcem kupić e46 320d, 330d jest dla mnie nie osiągalna cenowa... dysponuje kwotą do 24tys. Chciałbym was prosić o opinię o tym modelu plusy/minusy ,oraz radę odnośnie zakupu. Na co zwrócić szczególną uwagę, co często sie psuje, czego unikać. Mniałem już kilka beemek, ale nigdy e46 -więc za dużo niewiem o jej mankamętach i eksploatacji. Oglądałem już kilka egzemplarzy z 2000r. i zauważyłem w nich ogniska rdzy- czy to jest normalne w tym modelu - włściciel twierdził że auto jest w 100% bezwypadkowe - i nawet na takie wyglądało. Dzięki z góry za odp. SORRY jak nie w tym dziale, pozdrawiam!!! |
Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh......
E46 ma czułe zawieszenie, poza tymbezwypadkowe nie powinno rdzewieć. Odpuściłbym 2.0d 136KM i poszukał 2.0 150KM ewentualnie. A jak nie chcesz problemów to kup niewielką benzynę - zaoszczędzisz na naprawach np 318i 2.0 143KM, nie pali wiele, ma 9 sek do paki i jest spoko. Na Twoim miejscu nie pakowałbym się w diesla, chyba, że musisz bo dużo latasz....
marioE30 - 2009-10-27, 07:08
| Łukasz napisa/a: | | Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh...... |
sorry za błędy... nie była to wielka korozja tylko milimetrowe uszkodzenia w miejscach przetarcia lakieru, za tą kasę ciężko będzie znaleźć wersję 150 konną, a co do benzyny - obecnie diesel mi bardziej podchodzi - jak benzyna to minimum 323i 170km
Łukasz - 2009-10-27, 09:00
323i to dobry wybór - jeśli bym znalazł zadbane wolałbym stokroć niż 320d 136KM. Zacny silnik i nie pali jakiś kosmicznych ilości paliwa. Poza tym całkiem jedzie
RoboCop - 2009-10-29, 10:04
przeglądnij to (niestety nie udało mi się ładniej zeskanować):
valdi80 - 2009-10-29, 12:35
Szukaj 323i, 328i, będziesz zadowolony. 320d pracuje jak traktor i szału nie robi, poza tym w tak wiekowym dieslu może się już psuć co nieco...
| Łukasz napisa/a: | Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh...... |
Łukaszu jesteś w błędzie, tak mówił min. nasz były prezydent, a on nie pochodził z podlaskich stron. Ja np. używam sformułowania : "Ja by chciał" i uważam, że jest bliższe dla naszego regionu
528_driver - 2009-10-29, 15:39
Jezeli znajdziesz e46 sprzed 09/2000 oblookaj koniecznie mocowanie tylnej belki - szczegolnie z lewej strony nad tlumikiem.Niestety egzemplarze wyprodukowane przed 09/2000 mialy powazny problem (zaznaczam ze nie wszystkie) a mianowicie tylna belka wyrywala sie z karoserii (problem zanany w BMW i naprawiany do 10 lat po zakupie w ramie rekojmi jezeli auto bylo serwisowane).
Łukasz - 2009-10-29, 21:11
| valdi80 napisa/a: | Szukaj 323i, 328i, będziesz zadowolony. 320d pracuje jak traktor i szału nie robi, poza tym w tak wiekowym dieslu może się już psuć co nieco...
| Łukasz napisa/a: | Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh...... |
Łukaszu jesteś w błędzie, tak mówił min. nasz były prezydent, a on nie pochodził z podlaskich stron. Ja np. używam sformułowania : "Ja by chciał" i uważam, że jest bliższe dla naszego regionu |
323i i 328i - różnica w osiągach zasadnicza, a spalanie niewiele większe. Zasadniczo nie rozumie
Paweł - mam kolegę z Raczek (wiesz zapewne gdzież to ) i on mówi właśnie "chcem", ale przynajmniej pisze dobrze W rozmowach telefonicznych nigdy nie powiedziałeś "ja by chciał", nie gadaj
|
|