| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Łożyska kół przednich Bmw e30
Rafal_e30 - 2009-11-08, 18:35 Temat postu: Łożyska kół przednich Bmw e30 Witam! Mam następujące pytanko Czy da się w jakiś sposób zdjąc piastę z łożyskami z mc persona tak aby pozostała w jednym kawałku? Kiedyś padło mi łożysko, a że miałem w zapasie dwa mc persony od 320i postanowiłem, że zdejmę z nich piastę i założę do siebie bo akurat krucho z kasą było żadnej z tych dwóch piast nie zdjąłem w całości. Jedna rozpadła się na pół a z drugiej została tocznia na tym trzpieniu od kolumny. Zdejmowałem oczywiście ściągaczem do łożysk.
Obecnie sytuacja się troszkę odwróciła i mam dwie kolumny z prawie nowymi piastami/łożyskami (cienka laga) i dwie bez piast gruba laga. Chciałbym je przełożyc ale jak mam znowu zniszczyc to wolę nie ruszac. Przyznam jednak, że w chwili obecnej nie uśmiecha mi się kupowac dwóch nowych piast. Zwłaszcza, że niedawno wymieniałem do 316i Po najmniejszej linii oporu było by to 450zł Teraz przyszedł czas na wymianę lagi na grubą i pojawił się problem.
Jeśli ktoś z Was zdejmował już kiedyś piasty i pozostały w jednym kawałku niech napisze jak tego dokonał
Pozdrawiam
Szajbaa - 2009-11-08, 19:58
no ja zdejmowalem tak jak ty sciagaczem i nie bylo problemu nigdy. moze te nowe jeszcze nie sa zapieczone tak bardzo i pojdzie bez problemu?
metaldaw - 2009-11-09, 17:43
używając ściągaczy powinny zejść w całości, ale niestety czasem to się nie udaje
|
|