BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Łożyska kół przednich Bmw e30

Rafal_e30 - 2009-11-08, 18:35
Temat postu: Łożyska kół przednich Bmw e30
Witam! Mam następujące pytanko :) Czy da się w jakiś sposób zdjąc piastę z łożyskami z mc persona tak aby pozostała w jednym kawałku? Kiedyś padło mi łożysko, a że miałem w zapasie dwa mc persony od 320i postanowiłem, że zdejmę z nich piastę i założę do siebie bo akurat krucho z kasą było :P żadnej z tych dwóch piast nie zdjąłem w całości. Jedna rozpadła się na pół a z drugiej została tocznia na tym trzpieniu od kolumny. Zdejmowałem oczywiście ściągaczem do łożysk.

Obecnie sytuacja się troszkę odwróciła i mam dwie kolumny z prawie nowymi piastami/łożyskami (cienka laga) i dwie bez piast gruba laga. Chciałbym je przełożyc ale jak mam znowu zniszczyc to wolę nie ruszac. Przyznam jednak, że w chwili obecnej nie uśmiecha mi się kupowac dwóch nowych piast. Zwłaszcza, że niedawno wymieniałem do 316i Po najmniejszej linii oporu było by to 450zł ;/ Teraz przyszedł czas na wymianę lagi na grubą i pojawił się problem.
Jeśli ktoś z Was zdejmował już kiedyś piasty i pozostały w jednym kawałku niech napisze jak tego dokonał :)
Pozdrawiam

Szajbaa - 2009-11-08, 19:58

no ja zdejmowalem tak jak ty sciagaczem i nie bylo problemu nigdy. moze te nowe jeszcze nie sa zapieczone tak bardzo i pojdzie bez problemu?
metaldaw - 2009-11-09, 17:43

używając ściągaczy powinny zejść w całości, ale niestety czasem to się nie udaje