BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - Nurburgring - ktoś chętny ??

Tymon - 2009-11-19, 08:52
Temat postu: Nurburgring - ktoś chętny ??
Hejka :)
Zakładam ten temat już teraz, bo może ktoś się zdecyduje i pojedzie również z nami :spoko:
2010 wiosna - jedziemy na Tor z ROZENEM.
Fajnie byłoby jakby ktoś jeszcze się zdecydował, moglibyśmy pojechać w kilka aut.
Ja jadę swoim E30 a ROZEN prawdopodobnie swoim E61, chyba że uda mu się skończyć projekt E30( której jeszcze nie kupił :lol: )

Osobiście uważam, że każdy miłosnik który ma możliwość finansową i mobilną, winien przynajmniej raz w życiu zrobić rundkę po "zielonym piekle" :)
Wszelkie info dotyczące toru można poczytać tu :arrow: http://www.nuerburgring.de/en.html lub tu :arrow: http://www.nurburgring.org.pl/

Już nie mogę się doczekać :jupi:
Oczywiście będzie obszerna relacja zdjęciowa :spoko:

Pozdrawiam
Tymek :)

kubawojcik - 2009-11-19, 09:12

Ja się wstępnie piszę na taki wyjazd :)
Najlepiej pare tygodni po rozpoczęciu sezonu na torze co by zbytniego tłoku nie było :)

Macie jakieś plany co do noclegu? Namioty czy bardziej jakiś motel? Na torze chcecie spędzić jeden dzień czy więcej? Liczyl ktoś mniej wiecej koszty takiego wypadu?

slawo - 2009-11-19, 10:20

fajny pomysl, ale jechac e30 taki kawal drogi na kolach na nordschleife...przejechac pieklo i z niego wrocic - ryzykowna sprawa ;)
chyba ze laweta?

Tymon - 2009-11-19, 10:34

kubawojcik, nocleg bedziemy kombinować, dam znac na forum co i jak.
Również zasięgnę opinii tych co byli, może poleca coś ciekawego :)
Koszty... nie są małe :D

slawo, ja się nie boje :)
Opony mam ok, hamulce mam ok, zawias mam ok :)
Nie zamierzam latać tam na maksa, ja chce tam po prostu być i rozkoszować się jazdą E30 :)

Łukasz - 2009-11-19, 10:51

Tymon napisał/a:
kubawojcik, nocleg bedziemy kombinować, dam znac na forum co i jak.
Również zasięgnę opinii tych co byli, może poleca coś ciekawego :)
Koszty... nie są małe :D

slawo, ja się nie boje :)
Opony mam ok, hamulce mam ok, zawias mam ok :)
Nie zamierzam latać tam na maksa, ja chce tam po prostu być i rozkoszować się jazdą E30 :)

jeden komplet opon? :lol:

Innych gratów też bym zabrał mały zapas. Laweta to idealne rozwiązanie, bo jazda na kołach to hmmmmmmm..... dyskusyjny pomysł, choć nie niewykonalny :)

Po zielonym piekle nie jeździ się rozkoszując jazdą (bo pod tym zwrotem kryje się jakiś relax :wink: ), tylko jeździ się z maxymalną możliwą pi..... :)

kubawojcik - 2009-11-19, 10:58

jest ryzyko jest zabawa... :D

Co to za przyjemność jechać autostradą z beemką na lawecie ??
Laweta to chyba tylko żeby przez Polskę przejechać ? :) hehe

Zresztą nie każdy ma mozliwość pożyczenia lawety :/

Jak pojedziemy w kilka osób to nawet jak się komuś coś tfu tfu zepsuje to robimy szybki serwis i naprawiamy co trzeba :wink:

Tymon - 2009-11-19, 11:39

Łukasz, że tak zapytam, byłeś :?: jeździłeś max pi... :?:
Moim zdaniem żaden problem pojechać swoim autem i wrócić nim o własnych siłach.

Łukasz - 2009-11-19, 12:20

Tymon napisał/a:

nie byłem. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy uczęszczali nawet można powiedzieć (byli nie raz). Każdy jechał, żeby wycisnąć max z siebie i z auta.

biemdablju - 2009-11-19, 12:28

normalna sprawa że e30ką nie bedziesz bił rekordów okrązenia, tylko pojedizesz na miare swoich możliwosci

normalna sprawa, że parch nie dojedzie :mg:
ale jeżeli ktos dba o swoją brykę i podchodzi do tematu uczciwie bez partyzantki,
to wie co ma...

awarii nie można wykluczyć, po to jedzie sie wieksza ekipą (a nie zbiorowiskiem z pierwszej lapanki) zeby jeden drugiemu pomogł

PS:
jak ktoś bedize mial ochote na wieksza dawke adrenaliny bez wiekszego stresu i lasowania swojej lalki
to czeka M5 jako taxi :wink:

pozdro

Tymon - 2009-11-19, 12:33

biemdablju napisał/a:
ale jeżeli ktos dba o swoją brykę i podchodzi do tematu uczciwie bez partyzantki,
to wie co ma...
otóż to :D
Pamiętam jak jechałem w tym roku nad morze do Rewala przez Niemcy.... SZAŁ :D

biemdablju napisał/a:
jak ktoś bedize mial ochote na wieksza dawke adrenaliny bez wiekszego stresu i lasowania swojej lalki
to czeka M5 jako taxi

Trzeba rezerwować z dużo większym wyprzedzeniem.
Ale gdzie tam 2010 :mg:

slawo - 2009-11-19, 12:42

juz dawno myslalem o przejazdzce na zielone pieklo...
tylko troche koszta przerazaja, odemnie jest okolo 1000km w jedna strone, jedno kolko na piekle to koszt okolo 20 kilku euro
lajtowo liczac mysle ze 2k pln to optymistyczny koszt takiego wyjazdu, liczac na to ze nie przydarzy sie awaria...

Tymon - 2009-11-19, 12:56

Od nas wychodzi około 1tyś km.
Ja liczę minimum 2.5 tyś PLN.
Same paliwo to ponad 1 tyś :lol:

kubawojcik - 2009-11-19, 12:57

Ja liczę 1000zł paliwo (2500km w obie strony + po torze trochę)
do tego powiedzmy 3 kółka po torze ok. 300zł
+jedzenie i spanie = tak jak piszesz 2k pln ale można to rozbić na powiedzmy 3 osoby i zabrać ze sobą kogoś na naprawdę fajną wycieczkę (mozna tam jeździć na rowerach bo jest do tego miejsce i wypożyczalnia) oczywiście zabrać aparat i napykać masę zdjęć różnych fur których nie spotkacie na zwykłych drogach.

M5 taxi musowo :!: :mg:

slawo - 2009-11-19, 13:01

kubawojcik napisał/a:
M5 taxi musowo

m5 taxi to koszt chyba cos kolo 200 iles euronow ;)
za m3 e30 dtm 4.0 V8 tez cos kolo tego

kubawojcik - 2009-11-19, 13:32

slawo napisał/a:
kubawojcik napisał/a:
M5 taxi musowo

m5 taxi to koszt chyba cos kolo 200 iles euronow ;)
za m3 e30 dtm 4.0 V8 tez cos kolo tego

170euro ale mozna jechac w 3 osoby :)

Bartas - 2009-11-19, 16:33

Ja też wstępnie bym się pisał na ten wyjazd, pewnie razem z moim bratem. Od kiedy się interesuję motoryzacją to chciałem zaliczyć rundę po Północnej Pętli :zakochany:
LUKAS - 2009-11-19, 16:59

Oczywiście że się piszę :D
Ale termin proponuję bliższy wakacji, pogoda wtedy jest pewniejsza.

Ja napewno będę jechał ale na lawecie, bo po pierwsze jechać w kuble 2000km to troche meczarnia, a po drugie nie zabiore tylu kol czesci i narzedzi, a jechac na zywca tak jakby to byl wypad np. do Kielc to porwanie sie z motyką na księżyc hehehhe :D

Kiedyś jak liczyłem koszt wyjazdu to wychodziło mi około 3-4k PLN...

PZDR!!

528_driver - 2009-11-19, 19:54

dajcie znac kiedy bedziecie,ja na bank sie zjawie ;) ...mam tylko 200 km ;)
Tymon - 2009-11-19, 20:09

Hejka :)
Panowie super że jest kilku chętnych :!:
Fakt faktem że będzie to 2010r, ale zawsze można odłożyć kilka groszy do skarpety :)
LUKAS, super że byłbyś chętny :spoko:
Bartas, spoglądaj czasem na ten temat, wszelkie info będziemy zamieszczać tutaj :)
528_driver, :spoko:

Chmielu - 2009-11-19, 20:23

Bardzo mi się podoba ten temat, dodatkowo że jest z tak odlegle (w pozytywnym znaczeniu) zaplanowany :)
High-Tech - 2009-11-20, 10:08

To kto chce się dorzucić do zatankowania 550i :lol:

pozdro

kubawojcik - 2009-11-20, 10:51

jak dasz je przepałować na autobahn to się dorzucę :lol:
LUKAS - 2009-11-20, 15:57

High-Tech, a zdąrzysz? jak tak to będziesz mógł mnie przewieśc hehehehe ;)

PZDR!!

kafarek - 2009-11-20, 16:00

High-Tech napisał/a:
To kto chce się dorzucić do zatankowania 550i

Nie przesadzaj już ze m70 w wydaniu Alpiny tyle pali na autobahn ;) Pali tyle co M50 w mieście ;) do tego na manualu może być nawet lepiej!! :P

slawo - 2009-11-20, 20:34

High-Tech napisał/a:

pozdro

ktos nas wezmie na linke hyhyhy

kamilino19 - 2009-11-20, 21:42

Tak przy okazji ,czy film na rocznice nie był kręcony na tym właśnie torze :wink: ??

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

slawo - 2009-11-20, 21:50

kamilino19 napisał/a:
Tak przy okazji ,czy film na rocznice nie był kręcony na tym właśnie torze :wink: ??

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

oczywiascie ze tak

528_driver - 2009-11-20, 22:29

slawo napisał/a:
oczywiascie ze tak

hehe tylko czesciowo....znam ten tor jak wlasna kieszen ;)

Pietrek - 2009-11-21, 00:03

Weźmie mnie ktoś do bagażnika ? :D Dorzuce się do paliwa :D
Tymon - 2009-11-21, 00:20

Pietrek, nie ma problemu :!:
Masz miejsce u mnie :spoko:

bartoss86 - 2009-11-22, 18:53

kurcze gdyby nie te koszty paliwa zwiazane z odlegloscia pisalbym sie od razu.. generalnie nie czarujmy sie 2 kolka to nie malo, ale na pewno jazda jest!
Pietrek - 2009-11-22, 21:00

Cytat:
Pietrek, nie ma problemu :!:
Masz miejsce u mnie :spoko:

:spoko:

Chmielu - 2009-11-23, 22:28

bartoss86 napisał/a:
kurcze gdyby nie te koszty paliwa zwiazane z odlegloscia pisalbym sie od razu.. generalnie nie czarujmy sie 2 kolka to nie malo, ale na pewno jazda jest!

Dlatego chłopaki tak wcześnie piszą o tym ;-) Byśmy mogli zacząć wcześnie zbierać do skarpety z nazwą tego magicznego miejsca :spoko:

Mateusz - 2009-11-24, 00:22

slawo napisał/a:
High-Tech napisał/a:

pozdro

ktos nas wezmie na linke hyhyhy
Wszystkich na raz :mg:

jak uzbieram tez jade :P

bekkouche - 2009-11-24, 00:55

Świetny pomysł. Podajcie termin w miarę wcześnie tylko. Wchodzę w to jednym słowem :spoko:
pejafreak - 2009-11-24, 10:12

Ja tez bym sie pisal 190km od mnie to niema zle :twisted:
528_driver - 2009-11-24, 17:32

pejafreak napisał/a:

Qrde to sie musimy jakos trafic ;) wybierasz sie na Essen motor Show?
Sorki za OT

pejafreak - 2009-11-24, 18:35

528_driver napisał/a:
pejafreak napisał/a:

Qrde to sie musimy jakos trafic ;) wybierasz sie na Essen motor Show?
Sorki za OT

a wybieram sie chyba w niedziele ale niewiem jeszcze dokladnie bo jakos co roku jade i zawsze to samo :?

Ale trzeba sie kiedys ustwaic na :beer:

Chmielu - 2009-11-24, 18:40

Takim to dobrze... Ja to muszę poszukiwać pomysłów na podróż aby była grzeczna i bezpieczna :lol: :beer:

High-Tech napisał/a:

pozdro

A Ty Kamil to pewnie jak tylko złożysz 550'tkę to będziesz ją docierał razem z Krzyśkiem tam na torze jeszcze pewnie przed datą podaną na beemka klub :spoko:

Pozdro!

Marcin - 2009-12-11, 03:26

Ja w zeszlym roku bylem dwa razy na Nurburgring, jezdzilem po Nordschleife i po Grand Prix Strecke. W przyszlym roku tez jade. Tymon jak bedziecie jechac dam ci namiary na fajny, tani hotel i podpowiem w kilku kwestiach.

Ze swojej strony polecam taka wycieczke. Grunne Holle UZALEŻNIA!!!!!!

[ Dodano: 2009-12-11, 03:33 ]
Tymon napisał/a:

Spokojnie sie da, nie ma stresu. Wieszosc aut na forum nie jest w stanie pojechac na Norschleife tak szybko, zeby w kilka okrazen zajechac opony, tam sie nie jezdzi bokami. Warto jedynie robic przewry miedzy okrążeniami aby wystudzic hamulce.

Tymon - 2009-12-11, 08:20

Marcin, boskie fotki i na pewno niezapomniane przeżycia :)
Co do namiarów to na pewno chętnie skorzystamy :spoko:

Pozdrawiam
Tymek

LUKAS - 2009-12-11, 08:55

Marcin, jaki czas ?? :)

Wszelka pomoc w organizacji wyjazdu i podpowiedzich co jak zrobić ze strony praktycznej mile widziana :D

Marcin - 2009-12-11, 16:24

LUKAS napisał/a:
Marcin, jaki czas ?? :)

Wszelka pomoc w organizacji wyjazdu i podpowiedziach co jak zrobić ze strony praktycznej mile widziana :D

Czasu swoich przejazdów nigdy nie zmierzyłem, byłem zbyt podniecony samą jazdą (mam mały onboard ale nie wiem jak go umieścić na forum).

Sam tor jest piekielnie trudny bo w lecie kiedy drzewa sa zazielenione nie widać zakrętów. Osoba, która jest tam pierwszy raz nawet jadąc M5 zostanie objechana przez Fieste. Jak juz zaczynasz kojarzyć trochę zakręty zaczyna sie zabawa bo sam tor jest szybki (ja maks pojechałem 220km/h natomiast średnia z przejazdu to ok. 130-140km/h). Zakręty sa fajnie wyprofilowane a asfalt przyczepny. Do tego ciągłe zjazdy lub podjazdy i jest bajka!!!
Jednocześnie północna pętla jest bardzo niebezpieczna bo pobocze to ok. 1,5-2m trawy a potem od razu bariera wiec jeden błąd i...czekasz na lawetę (jak ja byłem zdarzyły się 4 dzwony). Dużo bezpieczniejsza jest GrandPrix Strecke czyli mała pętla południowa, tam jest szeroko i z dużymi poboczami.

Będąc za Nordschleife warto kupić minimum bilet na np. 4 kółka za 75Euro, jedno kółko kosztuje 25E. 20 minut zabawy po Grand Prix Strecke to koszt 30Euro. Fajne hotele z wypaśnym śniadaniem, blisko toru to koszt. ok. 50E za dobę za pokój dwuosobowy. Ja mam swój ulubiony hotel, gdzie obsługa jest po prostu nieziemska a sama rodzina, która jest właścicielem hotelu to fani BMW.

Aha, niezłe jest samo zwiedzanie parkingu przy Norschleife, tylu E46 M3 CSL nie widziałem w zyciu a tu stały zaparkowane na malutkim parkingu.

Jest jeszcze wersja hardo korowa wyjazdu na Nurburgring czyli: Polska - Monachium BMW – Stuttgard Porsche i Mercedes – Nurburgring,l wszystko praktycznie po drodze. Ja w tym roku miałem chwile czasu i pojechałem z Nurburgu do muzeum Porsche i MB, było kapitalnie.

Tymon - 2009-12-11, 20:12

Marcin, wrzuć na "jutjuba" chętnie zobaczymy :)
Odezwę się do Ciebie za jakiś czas po dokładne namiary na hotelik itp.

Serdecznie pozdrawiam :)
Tymek

kamikadze - 2009-12-16, 11:13

kiedy jest ipreza dokladnie , ja bym sie pisal
Marcin - 2009-12-16, 12:01

Trzeba wyjazd dopasowac do kalendarza na Ringu. Najlepiej jechac tak aby miec okazje pojezdzic na pętli poludniowej i północnej. Czasami zdarza sie, ze sa weekendy kiedy obie petle sa otwarte (ale nie połączone).

Krótki filmik z mojego przejazdu po Nordschleife. Niestety od połowy kółka moj brat miał już dośc wiec musiałęm zwolnic a potem już było mu tylko gorzej:)

http://www.youtube.com/watch?v=6B-A60WBHEc

slawo - 2009-12-16, 13:10

hehe super film ;)
"to trzeba bylo powiedzic zanim tu wlazles" ten tekst mnie rozwalil hehe

dzidziusbmw - 2009-12-16, 14:52

Ja bym chetnie sie z kims zabrał jak by był taki wyjazd w 2010 roku,bo niestety moge auta nie miec skonczonego jeszcze.
Tymon - 2009-12-16, 18:54

Marcin, ale nie "heftował" :?:
Super filmik :)

cichecki0511 - 2009-12-16, 21:15

Marcin napisał/a:

Krótki filmik z mojego przejazdu po Nordschleife. Niestety od połowy kółka moj brat miał już dośc wiec musiałęm zwolnic a potem już było mu tylko gorzej:)

http://www.youtube.com/watch?v=6B-A60WBHEc

K.... nie mam obrazu w tym filmiku :| w innych jest.

Marcin - 2009-12-16, 23:27

Tymon napisał/a:
Marcin, ale nie "heftował" :?:
Super filmik :)

Dał radę i wytrzymał ale ponoc było blisko:) Potem i tak sie cieszyl i wszystkim kumlom w podstawówce opowiadał o tej wycieczce.

maju e30 - 2009-12-17, 10:22

Witam. Ja bym sie nawet pisał ale zależy kiedy bo mam tylko jeden urlop w roku... jakieś wstępne terminy?
Feda - 2010-01-07, 13:43

Macie już ustaloną jakąś konkretną datę wypadu?
Piotr_1 - 2010-01-07, 22:22

Temat dość jarający jest :lol: Nie wiem co na to moje bębny z tyłu :lol:
Marcin - 2010-01-07, 22:39

Ja sie wstepnie nastawiam sie na pierwszy wypad w maju, moze dlugi weekend. Pogoda na zachodzie Niemiec juz wtedy powinna byc ladna. Zaczynam odliczac dni. Okazuje sie, ze Nordschleife jest jak narkotyk, to jest tak dobre, ze powinno byc nielegalne:)
tomeczek - 2010-01-08, 19:12

Marcin, filmik rewelka! :brawo:

Gdzies tam, daleko w marzeniach jest weekend spedzony na Nurburging... moze za rok albo dwa... :spoko:

pozdro

kams - 2010-01-08, 22:27

Ojeja ! Bardzo chętnie bym sie pisał na sesyjke na nordschliefe :D
loser - 2010-03-22, 00:09

http://www.rent4ring.com/ - a może warto coś wypożyczyć? Pamiętajcie, że dzwon kosztuje x2 - auto, ewentualna naprawa toru i takie tam ;)

Tak samo w przypadku zepsucia się auta - holowanie i ewentualne zatrzymanie toru to słony koszt...

Ł.

slizg - 2010-04-03, 19:14

loser napisał/a:
http://www.rent4ring.com/ - a może warto coś wypożyczyć? Pamiętajcie, że dzwon kosztuje x2 - auto, ewentualna naprawa toru i takie tam ;)

Tak samo w przypadku zepsucia się auta - holowanie i ewentualne zatrzymanie toru to słony koszt...

Ł.

utarcie nosa Niemcowi
dojrzałą e30 bezcenne...

Marcin - 2010-04-04, 17:42

loser napisał/a:

Ł.

Wynajem jest drogi
W przypadku szkód na aucie jest duży udział własny w naprawie takiego auta
Satysfakcja z przejazdu swoim autem jest 100 razy wieksza
Mozliwosc umieszczenia naklejki z Nordschlife na aucie:)

ROZEN - 2010-04-07, 11:39

Cześć :)
Już czas odezwać się w temacie :!:
Na wstępie Marcin gratulacje. Rewelacja :!: :brawo:
Tymon może już czas napisać termin :?:
Niesamowicie się cieszę i nie mogę się doczekać wyjazdu. Zresztą tak samo jak BTD
Do grona śmigiełek, w "Zielonym Piekle" dołączy z nami (na lawecie) MITSUBISHI EVO IX :tak:

Marcin - 2010-04-07, 14:26

Czesc!

Z Tymonem ustalilismy już date wyjazdu czyli 25, 26, 27 czerwca. kto chce jechac niech sie zgłasza. Tylko poważne osoby prosze a nie takie co dzień przed wyjazdem stwierdzą, ze nie mogą bo maja obiad u babci.

LUKAS - 2010-04-07, 15:05

Marcin napisał/a:
25, 26, 27 czerwca

Szkoda że nie lipiec, niewiem jak to się beędzie miało do mojej obrony Magisterki ... :?

:(

Marcin - 2010-04-08, 10:55

LUKAS napisał/a:
Marcin napisał/a:
25, 26, 27 czerwca

Szkoda że nie lipiec, niewiem jak to się beędzie miało do mojej obrony Magisterki ... :?

:(

Łukasz ja bede jechał w tym roku na pewno dwa razy. Drugi wyjazd planuje na około 26-30 sierpnia. Moze wtedy bedziesz mogł pojechac.

LUKAS - 2010-04-08, 15:52

Spoko, mam nadzieję że pierwszy termin będzie dlam nie odpowiedzni, ale z uwagi na obronę nie mogę się teraz wpisać na listę :?

PZDR!! ;)

sajfer - 2010-04-09, 09:12

Tylko beemki dopuszczone?
Ja chetnie bym sie wybral, mysle ze oprocz mnie mozliwe ze z dwie czy trzy osoby. Jedyne co mnie moze zahamowac to remont skrzyni biegow.

Wy w jakis sposob organizujecie ten wyjazd, czy to po prostu towarzyskie robienie listy kto bylby chetny pojechac w ten weekend?
Pozdr

Marcin - 2010-04-09, 09:38

Ja ze swojej strony przede wszystkim rezerwuję hotel, nie mam zamiaru bo przejechaiu 1000km w jedna strone szukac hotelu.
Tymon - 2010-04-10, 19:11

sajfer, podaliśmy datę wyjazdu :)
Każdy musi sobie sam zarezerwować hotel itp.
U nas sprawa wygląda tak, że jedziemy z dzieciakami itp. dlatego trudno będzie się "dostosować" do grupowego wyjazdu.

Pozdrawiam.

sajfer - 2010-04-11, 20:08

Aaa. Ok, bo tak napisal Marcin, zeby sie zglaszac wiec myslalem ze chcecie zrobic duzy grupowy wyjazd.
To nic, ja na pewno sprobuje pojechac w tym roku, ale najpierw zrobie remont skrzyni biegow, pozniej bede wybierac termin.
Pozdr

pejafreak - 2010-04-12, 22:00

ja tez sie zjawie 26
Marcin - 2010-04-13, 10:38

Ekipa na wyjazd sie powoli układa i mamy już potwierdzone

Tymon E30 325i
Rozen E61 530d
Marcin E91 320d
Mateusz E93 320d
Szymon Citroen Saxo VTS
Kolega Mitsu Evo IX

528_driver - 2010-04-18, 21:22

Ja sie oczywiscie dolacze
biemdablju - 2010-04-29, 21:40

YO

Tymon mozna prosić o szczególowe wyliczenie kosztow z hotelem, przejazdem, jedzeniem, pamiatkami i innymi duperelami :)

czy TAXI nadal jest aktualne w tym terminie, ktorym planowany jest wypad?

na zachete :wink: ... http://www.youtube.com/wa...feature=related

pozdro

Tymon - 2010-05-06, 14:02

biemdablju, postaram się to zrobić jeszcze w tym tygodniu.
Mam takie urwanie głowy że szok ;/

Marcin, jutro do Ciebie dzwonie.

Pozdrawiam

ROZEN - 2010-06-09, 12:42

Wyjazd tuż, tuż a tu cały czas cisza w temacie. Cześć Panowie :D
Marcin masz już nocleg zamówiony :?:
Mam propozycję zorganizowania spotkania ekipy jadącej ze śląska :!: Może jakiś wieczorek uda się wspólnie dopasować i coś dogadać :?:
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Tymon - 2010-06-15, 09:11

Hej,
Wybaczcie Panowie, że się nie odzywałem, ale miałem ciężką sytuację i do końca nie wiedziałem co i jak.
Wiem, że ROZEN, jedzie na 100% w czwartek 24-06-2010 rano.
Nie ukrywam, że chętni niech znajdą sobie metę w pobliżu toru, polecam tą stronkę :arrow: http://www.hocheifel-nuer...nu/124/M/BBTrhQ
Ja na 99% wyjadę również 24 :wink:
Wszelkie info odnośnie godzin otwarcia toru, dla przyjezdnych można znaleźć bezpośrednio na stronie, włącznie z cennikiem :arrow: http://www.nuerburgring.de/

Do zobaczenia na torze :papa:
:beta:

golum22 - 2010-07-02, 21:36

jakieś relacje z wyprawy będą :P
Tymon - 2010-07-03, 14:35

golum22, Byliśmy, przeżyliśmy i nie ukrywam, że zostaliśmy zainfekowani wirusem Zielonego Piekła :)
Tam jest.... BOSKO!!!!
Tego się nie da opisać, to trzeba przeżyć :D
Kilka fotek w linku poniżej:

http://img94.imageshack.u...6778800x600.jpg

Postaram się później dodać kilka zdjęć :)

Pozdrawiam :spoko:

golum22 - 2010-07-03, 16:55

dzięki za fotki :spoko: masz może jakiegoś filma z przejazdu :P

Ps. marzę odwiedzić ten boski tor :P

Mauser - 2010-07-03, 21:30

Mnie dreszcze przechodzą jak widzę te fotki , a na żywo to nie wiem co by było...:-)

Filmiki jakieś kręciłeś?

Tymon - 2010-07-03, 21:37

Mauser, kręciłem :)
Ale nie mam czasu, aby je gdzieś wstawić....
Czarna max jechała 210km/h.... EVO 243km/h :twisted:

[ Dodano: 2010-07-04, 06:10 ]
Kolejna porcja fotek :)
http://img155.imageshack....6779800x600.jpg

[ Dodano: 2010-07-04, 06:25 ]
No i to byłoby na tyle:
http://img20.imageshack.u...6875800x600.jpg

Pozdrawiam serdecznie i miłego oglądania :)

Bandit - 2010-07-04, 13:46

No no no... zdjęcia robią duże wrażenie (czemu są takie małe?). Jednak żadna relacja nie odda tego co się dzieje na takim torze - podziwianie starych i nowych super szybkich aut, zmaganie się na torze, ryk silników, rozmowy z innymi. Brawo za taki wyjazd.

Czy możecie napisać w jakiej kwocie zamknął się wyjazd dla jednego kierowcy?

Pawel735 - 2010-07-04, 18:56

Jaki był skład na tym wyjeździe oprócz Tymona i Rozena ? Jechał ktoś jeszcze ?
Marcin - 2010-07-05, 09:28

Tymon, mówiłem, ze jak pojedziez to zwariujesz, atmosfery tego miejsca nie da sie opisac, tam trzeba pojechac:)

Naklejke na bagaznik juz masz?

Tymon - 2010-07-05, 12:17

Pawel735, z forum niestety nikt.

Marcin napisał/a:
Tymon, mówiłem, ze jak pojedziez to zwariujesz, atmosfery tego miejsca nie da sie opisac, tam trzeba pojechac:)

Naklejke na bagaznik juz masz?

No oczywiście że jest :wink:

Yakuzatti - 2010-07-06, 11:45

My z kumplem we wrzesniu atakujemy, także jak ktoś chce - come`on ;)
Tymon - 2010-07-12, 14:24

Yakuzatti, kiedy dokładnie jedziecie :?:
Yakuzatti - 2010-07-12, 18:52

Tymon napisał/a:
Yakuzatti, kiedy dokładnie jedziecie :?:

Zależy od tego, kiedy będe miał poprawkę :mg: i tourist fahren

Tymon - 2010-07-12, 20:41

Eeee myślałem że już macie jakąś konkretną datę.

Pzdr

[ Dodano: 2010-10-04, 12:44 ]
Yakuzatti, jak tam, byliście :?: