BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Lakier kameleon

slawo - 2005-01-28, 23:13
Temat postu: Lakier kameleon
Kolega zaproponowal mi pomalowanie Bert kameleonem,zostalo mu duzo takiej farby i jak zwykle bylaby to darmowa impreza.Troche sie wacham bo moja ma bdb lakier,bez wiekszych uszkodzen itp,poszukuje zdjec e30 z kamaleonem....i Waszych porad???!! decydowac sie?
Go¶æ - 2005-01-28, 23:17

kiedyś ja chciałem pomalować swojego Kanarka kameleonem ale odstraszyła mnie cena lakieru 1500zł za litrową puszke fakt ze to było dawno temu i niewiem ile teraz kosztyje sam lakier. ale moim zdaniem do e30 ten lakier niepasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marcin e30 - 2005-01-29, 00:03
Temat postu: Re: Lakier kameleon
slawo napisa³/a:
....i Waszych porad???!! decydowac sie?

kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje 8)

ps. mnie sie podoba :D :D

yoshi - 2005-01-29, 00:14

SmasherE30 - 2005-01-29, 00:59

kameleon to nie tylko jeden lakier, poza tym możnna uzyskac rózny odcień dominującym, to zalezy chyba już tylko od proporcji zastosowanych farbek.

w sumie może i dałoby sie znieść coś z kilkoma odcieniami ... na przykład lekka perłę ... granat albo ciemna zieleń :twisted: ale ... to już własciwie tyyyylko kwestia gustu.

Szczerze moim zaniem Sławku masz zbyt seryjne autko by je potraktowac takim klakierem ... nie współgralo by to chyba :roll: , szczególnie że lubisz skromne i lekkie seryjne kółeczka :twisted: i chyba dobiło by Cię ciągłe dbanie o swoją Etę, którą powinienes szaleć a nie ja pieścić, bo Ci szkoda lakieru :roll:

slawo - 2005-01-29, 13:09

Kolka sa skromne chwilowo na zime :) Na wiosne jakies koleczka zapodamy jak dojdzie zawiecha do tego.Moze i macie racje,moze i nie pasuje,moze trzeba by dbac,jednak z drugiej strony to gratis :)
BADYL - 2005-01-29, 13:13

Kameleon to dobry kolor ale tylko dla przednionapedówek!!

OPEL,HONDA itd.

ale nie do BMW.

jakub - 2005-01-30, 18:13

Gdyby ktoś dał mi za darmo dał dres albo różowy garnitur to nie wiem czy bym w nim chodził, a taki lakier można (według mnie oczywiście) potraktować w kategoriach odpustowych.
Dlaczego kameleon dobry jest do przednionapędówek, a nie do BMW??!!!
Co mają przednie koła z tym wspólnego?

center - 2005-01-30, 20:02

no bo to jakos tak wyszlo ze tylnionapedowki sa ladne jakie sa i jesli sie je tuninguje optycznie to trzeba to robic naprawde bardzo delikatnie i z przemysleniem zeby nie wyszla z tego wies...
a przednionapedowki jakos latwiej to znosza...
przyklady:
porownajcie chocby szalone skrzydla na beemkach, ktore wygladaja tragicznie, a gdybysmy je przerzucili np do hondy to moglaby wygladac w tym calkiem fajnie...
tak to juz jest...ale to oczywiscie kwestia gustu...
jesli wszystko robi sie tak zeby auto bylo ladniejsze a nie stawalo sie choinka, to kazde auto moze byc pieknie zrobione, kazde...

slawo - 2005-01-30, 21:11

Moze i macie racje,nie chce zrobic z mojej ukochanej japonskiego shitu.Pozatym mialem zalozenie od poczatku zeby nie rzucac sie w oczy,skromnie i delikatnie :)
Baur - 2005-01-31, 11:47

jakub napisa³/a:
Gdyby ktoś dał mi za darmo dał dres albo różowy garnitur to nie wiem czy bym w nim chodził, a taki lakier można (według mnie oczywiście) potraktować w kategoriach odpustowych.
Dlaczego kameleon dobry jest do przednionapędówek, a nie do BMW??!!!
Co mają przednie koła z tym wspólnego?

:D :D :D Przedni naped... kameleon...

NIE RÓB WSI !! !!!!!!!!!!!!!!