| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z elektryka w e30
Heniu_e30 - 2009-11-29, 02:05 Temat postu: problem z elektryka w e30 Witam. Dawno się nie udzielałem ale mam problem, iz dzidziaj składałem swoje e30 318is i po przeniesieniu ( juz dawno) aku. do bagażnika dzisiaj nastał problem z odpaleniem. Po zamontowaniu tylnego zderzaka i połączeniu pod jego odbój masy tylko zaiskrzyło w tym miejscu i kontrolki pogasły, po podłączeniu masy poprzez przewody rozruchowe od (-) z akumulatora do masz niedokadnej do budy auto zaczelo krecic rozrusznikiem ale nie chciiao odpalc, odkrecalem swiece i byly swiece mokre i mialy iskre, dodam ze przewod dodatkowy ( rozruchowz) dosc mocno sie grzal. Nie bardzo juz mam pomysly co sie stalo. i prosze o pomoc.
szwangru2 - 2009-11-29, 08:48
Przewód się grzeje jak ma słabe łącze albo zbyt mały przekrój , wyczyśc połączenia masowe akumulator - karoseria,silnik - karoseria zabezpiecz je smarem miedzianym i dopiero wtedy próbuj odpalac silnik .
Heniu_e30 - 2009-12-07, 22:02
Hmmm. Zrobiłem masę, wszystko pięknie ładnie ale auto nie chce zapalić. Ciśnienie na listwie jest, świece mokre, iskra jest a auto dalej nie chce palalić. Po mokrych świecach domniewam ze wtryski robią swoją robotę. Wiem napewno że auto pali bo raz czy dwa wtrysnolem niedużą dawkę chemi w aerozolu do przepływomierza i silnik nawet wkręcał się troche na obroty.
kamil.k - 2009-12-07, 22:38
jak nie chce tak odpalic to wez go popchnij albo pociagnij i moze zaskoczy
jak iskra jest i swiece mokre to musi go zalewac mocno albo iskra słaba.podłacz może prostownik i z prostownika odpal albo drugi aku kablami podłacz
silnik ma dobra mase bo może gdzies przy rozruszniku cos nie łaczy
Heniu_e30 - 2009-12-13, 08:05
Już mi samochód pali, obczysciłem wszystkie masy w aucie ale jeszcze do poprawek. okazazało się również ze spadł wąż od silniczka krokowego pod kolektorem dolotowym, gdyby nie głupia ciekawość to bym pewnie tego nie zauważył. Chłopalki mam jeszcze takie pytanka gdzie zrobić dobrą masę w bagażniku jak juz wspominałem przeniosłem aku do bagażnika i nie bardzo wiem gdzie by najlepiej łączyło zeby nie ciągnąć drugiego przewpdu pod maske no i jeszcze takie jedno pytanko: który czujnik w głowicy od strony dolotu odpowiada za ssanie. Z rana jak zimna delikatnie się przewraca a jak trzymam ok 1 tyś. obr. min. to jest wporządku temp. złapie i chodzi jak marzenie.
kamil.k - 2009-12-13, 10:15
niebieski czujnik jest od kompa
|
|