BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [M20]Problem z czujnikiem położenia przepustnicy.

rockybmw - 2009-12-02, 20:37
Temat postu: [M20]Problem z czujnikiem położenia przepustnicy.
Mam pytanie jak wyregulowac czujnik polozenia przepustnicy w silniku m20 kostkka co tam idzie ma 3 piny.
Tam jast taka jakby wskazowka z dwoma blaszkami i to sie chyba ustawia srubka ktora sie odkreca i wtedy mozemy to "wskazowke" regulowac
Otoz mi ta srubka sie odkrecila chyba przez drgania i wypadła.
Teraz jak odnowa moge to w najprostszy sposob ustawic tak zeby e30 chodziła dobrze?
Było na forum otym ale chcialbym zebyscie troche jasniej mi to napisali.
Dzieki Wam z gory.

piter17 - 2009-12-02, 21:09

ja dolacze sie do tematu czy m m42 tez mozna ustawiac??
kavka - 2009-12-02, 21:18

Cytat:
ja dolacze sie do tematu czy m m42 tez mozna ustawiac??

W m42 jest potencjometr i nie ma możliwości regulacji .

rockybmw napisa³/a:
Mam pytanie jak wyregulowac czujnik polozenia przepustnicy w silniku m20 kostkka co tam idzie ma 3 piny.Tam jast taka jakby wskazowka z dwoma blaszkami i to sie chyba ustawia srubka ktora sie odkreca i wtedy mozemy to "wskazowke" regulowac Otoz mi ta srubka sie odkrecila chyba przez drgania i wypadła.Teraz jak odnowa moge to w najprostszy sposob ustawic tak zeby e30 chodziła dobrze?Było na forum otym ale chcialbym zebyscie troche jasniej mi to napisali.Dzieki wam z gory.

Musisz czujnik ustawić tak żeby po leciutkim uchyleniu przepustnicy zwierał styki (bedziesz słyszał jak cyka) ...

Pozdrawiam

lysy174 - 2009-12-02, 22:56

http://beemka-klub.pl/for...ia+przepustnicy

Tu masz dokladnie opisane jak to zrobic.

Nauczcie sie uzywac opcji "szukaj"

rockybmw - 2009-12-03, 16:21

Jeszcze mozecie mi powiedziec coto jest za sprezynka
pod tym czujnikiem?w srodku sprezyna a na zewnatrz krazek ktory ma zÄ…bki i moznanim naciagnac tom sprezyne poco to?

Piotrek325 - 2009-12-03, 21:43

pierwsze slysze? mozesz pokazac fotke jakas ?:>