| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [M20]Problem z czujnikiem położenia przepustnicy.
rockybmw - 2009-12-02, 20:37 Temat postu: [M20]Problem z czujnikiem położenia przepustnicy. Mam pytanie jak wyregulowac czujnik polozenia przepustnicy w silniku m20 kostkka co tam idzie ma 3 piny.
Tam jast taka jakby wskazowka z dwoma blaszkami i to sie chyba ustawia srubka ktora sie odkreca i wtedy mozemy to "wskazowke" regulowac
Otoz mi ta srubka sie odkrecila chyba przez drgania i wypadła.
Teraz jak odnowa moge to w najprostszy sposob ustawic tak zeby e30 chodziła dobrze?
Było na forum otym ale chcialbym zebyscie troche jasniej mi to napisali.
Dzieki Wam z gory.
piter17 - 2009-12-02, 21:09
ja dolacze sie do tematu czy m m42 tez mozna ustawiac??
kavka - 2009-12-02, 21:18
| Cytat: | | ja dolacze sie do tematu czy m m42 tez mozna ustawiac?? |
W m42 jest potencjometr i nie ma możliwości regulacji .
| rockybmw napisa³/a: | | Mam pytanie jak wyregulowac czujnik polozenia przepustnicy w silniku m20 kostkka co tam idzie ma 3 piny.Tam jast taka jakby wskazowka z dwoma blaszkami i to sie chyba ustawia srubka ktora sie odkreca i wtedy mozemy to "wskazowke" regulowac Otoz mi ta srubka sie odkrecila chyba przez drgania i wypadÅ‚a.Teraz jak odnowa moge to w najprostszy sposob ustawic tak zeby e30 chodziÅ‚a dobrze?ByÅ‚o na forum otym ale chcialbym zebyscie troche jasniej mi to napisali.Dzieki wam z gory. |
Musisz czujnik ustawić tak żeby po leciutkim uchyleniu przepustnicy zwierał styki (bedziesz słyszał jak cyka) ...
Pozdrawiam
lysy174 - 2009-12-02, 22:56
http://beemka-klub.pl/for...ia+przepustnicy
Tu masz dokladnie opisane jak to zrobic.
Nauczcie sie uzywac opcji "szukaj"
rockybmw - 2009-12-03, 16:21
Jeszcze mozecie mi powiedziec coto jest za sprezynka
pod tym czujnikiem?w srodku sprezyna a na zewnatrz krazek ktory ma zÄ…bki i moznanim naciagnac tom sprezyne poco to?
Piotrek325 - 2009-12-03, 21:43
pierwsze slysze? mozesz pokazac fotke jakas ?:>
|
|