BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e36 compact amorki

młudzik - 2009-12-03, 23:49
Temat postu: e36 compact amorki
Witam, mam pytanko, mianowicie czy orientuje się ktoś czy do compacta e36 w m-pakiecie 323ti da się włożyć inne amorki niż oryginały sachs? Podaje nr seryjne: 31311091269, 31311091270. Chodzi mi o to żeby wymienić je taniej niż 1000zł, ponieważ nie będę tym autem zbyt długo jeździł.Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
MARAS - 2009-12-04, 00:21

Da się ale musisz szukać zamiast sachsa innych amorków do zawieszeń z techniką M
Jak założysz seryjne taki zestaw z naprzykład z seryjnym amorkiem nie będzie prawidłowo współgrał ze skrócona spręzyną mtechnik i prędzej czy później amorki umrą a do tego włąściwości trakcyjne takeigo auta są dalekie od zadowalających są wręćz tragiczne.
Mozesz szukac Boge do zawieszeń z z techniką M tył ok. 210 przód 390 szt.
Wiem że nie wyjdzie to w granicach 1000 ale warto
Można poszukac Bilsteina B6
Można pokusić się o Monroe też są krótsze amorki do wersj Mtechnik
AL-CO ale nie wiem jak z dostępnoscią amorków do wersji zawieszeń z Techniką M
Podobno też delphi produkuje jakiś model amorków do wersji z techniką M ale ja się z nimi w ofercie nie spotkałem poza numerm jaki podaje delphi.
Co do reszty to jak amorki za 150 pln jakieś firmy "Krzak" sprzedawca mówi że pasuja do wszytskich włącznie z Mtechnik to znaczy że na 100% nie będą pasowały

Skoro piszesz że w auto nie chcesz inweetować to polecam zregenerować te co masz koszt od 160 za sztukę
Przynajmniej w 3city http://www.nagengast.pl/trafic.html

młudzik - 2009-12-04, 23:00

no własnie jak to jest z tymi Billstein B6, bo są sprzeczne opinie, są do m-technik czy nie?