| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e34]nie ma obiegu wody !! grzeje sie
maciasGooo - 2009-12-11, 11:13 Temat postu: [e34]nie ma obiegu wody !! grzeje sie witam. szukalem na forum podobnych tematow i czytalem, ale chcialem sie dowiedziec co jest w moim przypadku. moja lala grzeje sie, nie ma obiegu wody bo waz jest miękki, oczywiscie wtedy tez niema cieplego powietrza w kabinie,
wymienilem termostat i to samo, wisko jest ok, pompa ma lekkie luzy i mam peknieta teraz obudowe termostatu i przecieka, wlasnie czekam na nowa. a dawalem jej troche po garach i zagrzala sie tak pozadnie ale odrazu ostudzona. i od tamtej pory tak jest.
kisiel sie nierobi pod korkiem, niema tez oleju w plynie, ani nie kopci. moj silnik to 2.5 24v na vanosie. pomozcie ! z gory dzieki kazdemu.
mam nadzieje ze to nie uszczelka pod glowica??!!!!
slawo - 2009-12-11, 12:09
wymien pompe wody, moze urwal sie wrinik co czesto sie zdarza
maciasGooo - 2009-12-14, 14:06
no wlasnie teraz szukam popmy wody, kupie nowa i mam nadzieje ze bedzie ok .
lijo1979 - 2009-12-14, 14:59
Jeśli urwał się wirnik to go wydobądź.
Jęli się rozleciał to polecam przepłukanie układu wodnego w celu pozbycia się kawałków wirnika.
Ja miałem taką akcje w M40. Rozleciał się wirnik.
Wygrzebałem większość wirnika ale nie wszystko...... W każdym razie wypłukałem układ (zwykłym szlauchem ogrodowym ) i potem po montażu nowej pompy żadnych problemów.
maciasGooo - 2009-12-15, 01:28
dzieki za rady, a tak wogole to warto kupic orginalna uzywana popme wody???? i mam jeszcze pytanko czy moge juz niemyslec o uszczelce pod klawiatura ?
[ Dodano: 2009-12-15, 01:29 ]
sorki nie pod klawiatura tylko pod glowica
klocek22 - 2009-12-15, 08:44
Co do pompy wody to polecam pompy ruville. Załóż pompe i zobacz co bedzie sie działo, jeśli wszystko bedzie ok to nie widzę senesu grzebać przy uszczelce!
|
|