BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Wajcha ham recznego E30

yoshi - 2005-01-30, 22:11
Temat postu: Wajcha ham recznego E30
Czy macie jakas koncepcje jak zrobic by w E30 ta wajcha hamulca recznego nie odskakiwala :?:
Bo powiem szczeze paroma E30 udalo mi sie jezdzic i w jednej jest ok a w innej (czyt. mojej) nie :( wplywu na jazde to nie ma zadnego tyle ze zapala sie ta pieprzona kontrolka o recznego :(
aha jeszcze jedno jak podkrecilem linki na recznym to kotrolka mi sie nie zapalala ale kola mi sie grzaly wiec musialem delikatnie poluzowac no i znowu sie kontrolka zaczela zapalac :(
help bo ja pedant jestem :D

SmasherE30 - 2005-01-30, 23:43

dodakowa spręzynka!! :wink:
loko - 2005-01-31, 01:07

a ja bym wyzej przykrecił czujnik ewentualnie go tak nagiął żeby się bardziej chował....
SmasherE30 - 2005-01-31, 14:47

no tak, ale wtedy wajcha dalej by luźno latała i byłby lekki naciąg linki i klocki by się scierały, większe spalanie, bębnów lekkie grzanie :roll: A tak to i tu i tu jest spokój.

Wajcha ma duży "dead zone" przy położeniu do jazdy i jak lata to własnie się ta kontrolka zapala i ja tez tak mam (szczególnie ze swoim zawiasem). I postanowiłem zanabyć niewielką spręynkę i ją jakos przymocować ... i wystarczy. Wtedy i hamulce będą ok i kontrolka nie będzie wariować ... gorzej jak sprężynka zacznie sie za nadto rozciągac i jej własciwości plastyczne zostaną przekroczone ... :roll: