| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - 316i problem z odpaleniem
baryton - 2009-12-14, 13:55 Temat postu: 316i problem z odpaleniem Witam ! Mam problem z moim samochodem i szukam po internecie wskazówek wiec od poczatku - samochod to BMW 316i Compact z 1999 silnik 1895 pare dni temu po zapaleniu silnik zgasl i do tej pory nie daje sie uruchomic myslalem ze moze bateria ale nie kumpel podowiedzial ze moze pompa paliwa wiec zaczalem grzebac w necie znalazlem troche posprawdzalem bezpieczniki i przekazniki wydaje sie byc wszystko w pozadku wydaje sie byc bo podlaczylem miernik do wtyczki podlaczonej do pompy i przy probie odpalenia nie wykazal nic napiecie 0:D jakby ktos mial jakis pomysl co posprawdzac albo gdzie znalezc bylbym wdzieczny dodam jeszcze ze wysiadl takze centralny zamek i nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy moze miec cos z tym wspolngo
pozdrawiam
darektk - 2009-12-15, 14:16
U mnie byly te same objawy,nie dochodzilo napiecie do pompy,okazalo sie ze pompa padla i przekaznik ktory byl dobry po moim uporczywym odpalaniu tez spalila,Wymienilem pompe i przekaznik i jest ok.Przekaznik od pompy to ten niebieski,a bezpiecznik od pompy to nr.18
baryton - 2009-12-18, 14:46
pompa jest sprawna elektryka do niej tez swiece daja iskre a jednak nie chce sie odpalic
Vindevil - 2009-12-19, 13:02
Jak jest iskra i sprawna pompa to problem może leżeć w zamarzniętych przewodach paliwa ( jak taki mróz to nic nie wiadomo) ewentualnie w zabitym filtrze paliwa lub źle działającym przepływomierzu. Jeśli jest iskra to wtryskiwacze powinny też pracować więc one odpadają.
NewOldTiMe - 2009-12-22, 13:50
Miałem to samo kolego 2 tygodnie temu ( pod smigiełkiem od wiatraka (wentylator) masz czujnik polozenia rozrzadu bodajrze:) i to on sie upackal i wowczas pompka palilowa nie podaje paliwa:) i ot dlaczego Ci nie zapala przeczysc ladnie sobie wszystko obok wiatraka i bedzie ok ( jak stoisz przodem do silnika to po lewej stronie delikatnie pod wiatraczkiem:) (jego srodkiem)
Vindevil - 2009-12-22, 21:48
| NewOldTiMe napisa³/a: | MiaÅ‚em to samo kolego 2 tygodnie temu ( pod smigieÅ‚kiem od wiatraka (wentylator) masz czujnik polozenia rozrzadu bodajrze:) i to on sie upackal i wowczas pompka palilowa nie podaje paliwa:) i ot dlaczego Ci nie zapala przeczysc ladnie sobie wszystko obok wiatraka i bedzie ok ( jak stoisz przodem do silnika to po lewej stronie delikatnie pod wiatraczkiem:) (jego srodkiem) |
Ten czujnik może być u..y i nic mu nie będzie, tym bardziej że jest w miejscu podatnym na zabrudzenia. Miałeś farta!
PS. od zapłonu.
|
|