| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Oleje silnikowe z alledrogo
Grzesio - 2009-12-15, 19:00 Temat postu: Oleje silnikowe z alledrogo Zastanawiam się nad kupnem oleju do silnika na allegro, czy warto je kupować Ceny są bardzo kuszące, nie wiem jak z oryginalnością produktów.
Czy miał ktoś jakieś przygody z tym związane
metaldaw - 2009-12-15, 19:42
NIE
koszty eksploatacji silnika na g*wnie są zbyt wysokie.
Grzesio - 2009-12-15, 20:38
ale skąd wiesz że to g...
oleje sprzedają na allegro hurtownie, piszą że to oryginalny olej.
Może w sklepach motoryzacyjnych też są oleje z tych hurtowni
Po czym poznać że kupiłeś oryginalny dobrej jakości olej
Interesuje mnie np ta aukcja: http://www.allegro.pl/ite...s_promocja.html
kamil.k - 2009-12-15, 21:05
ja kupowalem juz z kilka razy i nigdy nie trafilem podrobki a przynajmniej olej wytrzymywal dosyc ostra jazde i nie robil sie odrazu czarny itd..kupiem jak a razie dwa castrole i czter motule.dwa dp e30 i dwa do moto. kupilem tez liqui moly ale czekam na remont silnika.cena jest inna niz sklepowa bo jak sie prowadzi towar na sklep to sie cos tam wlicza w wartosc towaru ,odatek od magazynowania czy jakos tak bo w koncu to tez kosztuje
maaaad - 2009-12-15, 23:04
Brałem Valvoline z allegro, wszystko było w najlepszym porządku.
gatun0 - 2009-12-15, 23:25
oleje z alledrogo , są olejami z importu ( w DE są o wiele tańsze niż u nas ) .
Są to normalne oleje silnikowe , a oszustów możesz spotkać nawet w sklepach .
Kosa - 2009-12-16, 09:11
brałem 2 razy Castrol 5l 10W40 oraz Valvoline 10W40 MaxLife 5L,
słyszałem gdzieś opinie ,że w 5l bańki rozlewają niemcy, u nas w 4l
pozdr
Łukasz - 2009-12-16, 09:24
Kupuję Motula na allegro. Nic się nie dzieje. Oleje są tańsze bo ludzie ściągają je z Unii. W Polsce są drogie bo główne przedstawicielstwa tłumaczą się iż firmy muszą uzyskać zwrot kosztów poniesionych w Polsce na infrastukturę itp....
center - 2009-12-16, 09:25
cały czas kupuje na allegro olej i nie mam absolutnie żadnych problemów, szczególnie że w cenie polskiego lotosa mam elf'a albo castrola
pozdro
kubawojcik - 2009-12-16, 09:34
| Grzesio napisa/a: | ale skąd wiesz że to g...
oleje sprzedają na allegro hurtownie, piszą że to oryginalny olej.
Może w sklepach motoryzacyjnych też są oleje z tych hurtowni
Po czym poznać że kupiłeś oryginalny dobrej jakości olej
Interesuje mnie np ta aukcja: http://www.allegro.pl/ite...s_promocja.html |
Ja kupowałem ten syntetyk Castrola i mogę polecić.
Na tej samej aukcji kupowałem i zero problemów.
nommad86 - 2009-12-16, 12:31
Jestem z Mysłowic i kupywałem osobiście olej w tym sklepie/hurtowni wszystko OK bez obaw w tym przypadku!
http://www.allegro.pl/ite...s_promocja.html
Grzesiek2290 - 2009-12-16, 17:05
| Kosa napisa/a: | rałem 2 razy Castrol 5l 10W40 oraz Valvoline 10W40 MaxLife 5L,
słyszałem gdzieś opinie ,że w 5l bańki rozlewają niemcy, u nas w 4l
pozdr |
Akurat Max Life jest w "promocji" i zawsze litr gratis.
W sumie bańka 5l wyszła chyba nie całe 115zł w tamtym roku. Kupowałem akurat w normalnym sklepie.
lipass - 2009-12-18, 00:14
z allegro bałbym się brać Mobila i Castrola (najbardziej podrabiane oleje, niedawno była afera, że sporo trafiło do sprzedaży bodajże w IC!; podobnie powiedział mi wczoraj gość z hurtowni gdzie biorę hurtowo Motula); inne marki typu Valvo, Motul czy Millers nie są tak popularne dla podrabiaczy
Grzesiek2290 - 2009-12-18, 20:13
| Cytat: | | z allegro bałbym się brać Mobila i Castrola (najbardziej podrabiane oleje, |
Dokładnie i w tamtym roku był poruszany temat o tym jaki można zrobić biznes sprzedając puste oryginalne bańki po Castrolu i Mobilu
|
|