| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z autem po dluzszym postoju
Sonny - 2009-12-16, 19:01 Temat postu: problem z autem po dluzszym postoju Mam problem z e30 ktora rok czasu stala nie odpalana. Po tym czasie odpalila z pierwszego , pracowala normalnie i na gazie i na benzynie ale po jednym dniu stania na mrozie takim jak dzisiaj nie chodzi na paliwie(na gazie ok), przerywa i niechetnie wkreca sie na obroty.Dodam , ze wczoraj wszystko bylo ok. Wydaje mi sie , ze wytracila sie woda w paliwie. Czy wystarczy dolac jakis preparat przeciwko zamarzaniu? Drugi problem jest taki, ze cos mocno szumi w napedzie.Dyfer wykluczam bo zostal przelozony z auta , w ktorym pracowal cicho. Przed tym rocznym postojem wymienialem lozysko w tylnym kole, drugie jest stare. Czy od stania nieruchomo przez taki czas mogly sie zuzyc?
kamil.k - 2009-12-16, 21:50
nie zuzyc tylko bieznia pokryla sie rdza i stad te szumy a co do tego ze nie chodzi na benzynie to dolej jakis preparat +20L do baku i powinno pomoc
mozesz sciagnac kanape,dekiel i zobaczyc co jest w zbiorniku
Sonny - 2009-12-16, 22:10
Z paliwem juz tak zrobilem , zobacze jutro co z tego wyjdzie. Gorzej z lozyskami. Jest szansa, ze ucichna czy czeka mnie wymiana?
kamil.k - 2009-12-16, 22:18
szansa jest ale marna.mze jakby wyczyscil
dzwiek zmienia sie w lewym albo prawym zakrecie
|
|