BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - czy ratować dyfer

lolosr777 - 2009-12-30, 16:45
Temat postu: czy ratować dyfer
Mam problem z dyferencjałem głośno chodzi mocno wycieka olej i przy ruszaniu jest tak jakby był luz myślałem że wyrzucę go i wsadze nowy ale okazało sie że jest ze szperą i szkoda mi się go pozbywać jest to dyfer z małą głową. Znalazłem tutaj osobe co zajmuje się spinaniem np na 45% oraz regeneracją czy po takich objawach można uznać że ten dyfer jest do wyrzucenia czy trzeba go rozebrać i sprawdzić i czy jestem w stanie po rozbiórce ocenić jego stan gdyż nie chce tracić pieniędzy na wysyłke lub dojazd 200 km do mechanika który się tym zajmuje a może jest ktoś w okolicach rzeszowa co się zna na tym
wally - 2009-12-30, 18:44

a skad wiesz ze szpere ma?pytam teoretycznie tylko bo sam zdjalem ostatnio swoj dyfer i jak krece powoli flansza to druga zaczyna krecic sie w tym samym kierunku, a gdy przyspiesze to druga flansza zaczyna krecic sie w odwrotnym.

co do twojego pytania to ja na twoim miejscu bym sie zastanowil co chcesz uzyskac.jezeli na szperunku ci zalezy to ja bym wyslal do remontu, jak nie to mozemy sie zamienic :P mam na stanie swoja stara mala glowe (jak cos to na pw :) ).

koszta regeneracji lub zaciesniania to koszt wyzszy niz zakupu zwyklego dyfra. decyzja nalezy do ciebie.jak nie upalasz to zaciesnianie w sumie nie potrzebne

lolosr777 - 2009-12-30, 21:56

oznaczenie mam S 3,45 na specjalnej tabliczce którą niedawno odkopałem ze rdzy czyli s czyli szpera tak piszą na forum samochód myśle sprzedać i dlatego sie zastanawiam bo dopóki bym nie sprzedał jeszcze bym poużywał bo jak bokiem latam to czasami mie szmaci przy wyjściu z zakrętu ale zawsze zostawały dwa ślady przy paleniu gumy. aha jeszcze gumy nie upalam raczej a przy lataniu nie jest lepiej ze szpera 40% chyba jest nie? bo wiem że bmw seryjnie to 20% robiło

[ Dodano: 2009-12-30, 22:14 ]
aha jak masz dobry cichy dyfer to chyba bym sie zamienił bo nie chce pchać w samochód do sprzedaży i pracuje niedaleko wawy na legionowie to jest realneale samochodem tam nie dojeżdżam