| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E34 wewnętrzny obieg powietrza
Gr390R - 2010-01-16, 18:03 Temat postu: E34 wewnętrzny obieg powietrza Witam!
mam taki problem gdy włanczałem nawiew to wogule nie wiało okazało się że filtr kabinowy jest zawalony - został wymieniony i jest ok ale to nie w tym problem... gdy miałem rozebrany bok w środku tam gdzie znajsuje się filtr to naciskałem przełącznik na obieg wewnętrzny i tylko coś "cykało" ale klapki sie nie otwierały ani diody na włączniku się nie zapalały. Moje zdziwienie było dzisiaj rano gdy odpalałem samochód i przycisk klimatyzacji i przycisk obiegu wewnetrzengo sie świeciły gdy je wyłączyłem to już włączyć nie mogłem ( klimatyzacja nie ma gazu ale nie wiem czy to ma znaczenie) gdzie szukac przyczyny
ukinio - 2010-01-17, 17:40
przycisk klimy powinien swiecic takze bez gazu. w tej chwili mam zdjeta sprezarke a przycisk dziala.pzdr
specjal50 - 2010-01-21, 20:25
witam w klubie mam ten sam problem ,po odłączeniu akumulatora przez chwile tez wszystko mi działa i przestaje za moment,też nie wiem co z tym wykombinowac jakbyś miał jakies rozwiązanie to pisz
ukinio - 2010-01-22, 09:31
A sprawdzales te kostki co pisalem Cui w twoim temacie??
Gr390R - 2010-01-25, 21:59
| ukinio napisa/a: | | A sprawdzales te kostki co pisalem Cui w twoim temacie?? |
mógłbyś wyjaśnić o jakie kostki chodzi ?
specjal50 - 2010-01-26, 06:51
KOSTEK JESZCZE NIE SPRAWDZAŁEM BO TROSZKE ZIMNO ALE CHYBA W SOBOTE SIĘ DO NICH ZABIORE. A co do tych kostek ,info dla kolegi który ma tez ten problem ,zajrzyj do mojego tematu ,,schemat instalacji e34,,
ukinio - 2010-01-27, 21:46
trzeba zdjac schowek. i przy pyłkowym jest sterownikow nawiewow i klimy. sa tam trzy kostki z prawej stronie , jezeli klimatronic to od kierowcy sa jeszcze dwie. ja mialem tam zielono i klima nie dzialala i obieg wewnetrzny.pzdr
flash - 2010-01-27, 23:04
na 100% bedzie tak jak ci podpowiadaja, za miejscem gdzie wkladales filtr kabinowy jest modul IHKA, na pewno bedziesz mial tam wilgoc i pewnie skorodowane wtyczki i piny w module
|
|