| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - pompa paliwa
Qba - 2005-02-02, 18:12 Temat postu: pompa paliwa Witam panowie pompa w moim samochodzie zaczela nawalać tzn działa jak sie w nia puknie ale tylko przy odpalaniu potem jest ok i pytanko czy to mozna naprawic czy jednak wymieniac bezwzglednie, dodam ze jak pojezdze to odpala
Dzieki
P.S. uzyłem szukaj
center - 2005-02-02, 18:24
podejrzewam ze masz zewnetrzna, czyli przy tylnym lewym kole...
moze poloz sie pod autko i przeczysc te 2 kabelki co tam dochodza od napiecia...
ja tez tak mialem, szturchnelo sie i zalapywala...
mysle ze to to...
Qba - 2005-02-03, 14:58
Nie nie, mam tak pokrywke pod kanapa od strony pasazera jak ja podniose to mam to cale usrojstwo i jak z boku pukne to zacztna pompa chodzic, po mojemu jak bylaby padnieta to by wogole nie chodzila a wlacza sie zawsze jak jej "pomoge"
Artur C. - 2005-02-03, 20:22
Ta pompa się poprostu kończy i trzeba ją wymienić.
duchPW - 2005-02-04, 00:45
albo co gorsza coś gdzieś wujowo styka - stary sprawdź dobrze, bo akurat w tym miejscu..... nie ma miejsca na iskrę przeskakującą sobię pomiędzy kabelkami - pozdro
sprawdź na krótko czy pompa na 100% jest sprawna, czy tez przerywa, albo coś...., a potem jeśli okaże się, że z nią wszystko oki, to sprawdż układ elektryczny zasilający pompę w prund
Qba - 2005-02-04, 16:26
Dzieki za odpowiedzi coz na moja pompe przyszedl koniec powiedzcie gdzie kupic taka pompe do mojego wozu na necie widze ze to dosc wysokie koszta znacie moze jakies dobre zamienniki
Anonymous - 2005-02-04, 16:48
Najlepiej kupić oryginalną. Ale możesz też znaleźć zamiennik, np. Bosch.
Poszukaj na www.bosch.pl
Jest tam katalog on-line i cennik.
duchPW - 2005-02-04, 16:53
Qba - a kakaja u ciebja maszina??? - bo są różne pompki
P.S.
... a Szczecin to gdzieś przy samej granicy i słyszałem, że sporo tam nasprowadzali aut i części - prawda to? - popytaj na szrotach etc. - tylko niech dadzą z tydzień gwarancji
Qba - 2005-02-04, 17:05
318i e30 90r to prawda granice prawie z okna widze autek tyz sporo ale z tego co czytam na forum to u mnie ceny sa najwyzsze dlatego ze sporo autek to jest popyt trzeba poczekac na podaz oczywiscie nikomu zle nie zycze
|
|