BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zderzak do E30?

ÅšP+jinos+ - 2005-02-02, 21:13
Temat postu: Zderzak do E30?
Witam
Wiec ostatnimi czasy mialem maly wypadek?! rozwalilem grill, zderzak i listwe z halogenami. I teraz mam zamiar zalozyc cos takiego:

w zwiazku z tym mam kilka pytan: 1. Czy bez problemu zaloze go na moja e30? 2. Czy halogeny beda pasowac? Bo chyba mozna zalozyc do niego halogeny?

tutaj moje kochanie dla ulatwienia :]

ÅšP+jinos+ - 2005-02-02, 21:25

heh, znalazlem odpowiedz na swoje pytanie :)

Jak widze na tym zdjeciu sa halogeny i wydaje mi sie, ze zderzak powienien zamocowac sie bez problemu...
Ale mam inne pytanie: Czy warto placic 500zl za reflektory z ringami, ktore sa na ostatnim zdjeciu i dac swoje w rozliczeniu? Tylko nie piszczie, ze lepiej zrobic sobie samemu bo nie mam pojecia jak..:(

Marcin - 2005-02-02, 21:44

Mi sie ten zderzak nie podoba ale to twoje auto. Jezeli juz go chcesz zalozyc to zaszpachluj te dziury na halogeny projektorowe. Zderzak powinien pasowac.
Co do swiatel to na twoim miejscu dogadal bym sie ze Slawo na wykonanie ringow, napewno policzy mniej niz 500pln, bo jak dla mnie cena jest z kosmosu.

slawo - 2005-02-02, 23:03

Mcinek,moge kazdemu zamowic kity z niemiec,pojawily sie juz duzo lepsze niz ja posiadam - roznomiernie rozlozone swiatlo na dole.Nie znam jeszcze ceny,moje mnie wyniosly 25euro z przesylka komplet (wysylka 10 euro)- czyli 100zl.Uwazam ze sa lepsze niz te u nas kombinowane,a nowe bede niedlugo wiedzial jak to wyglada w praktyce i jaka cena,z tego co wiem teraz cena niby taka sama.Pozdro
mocry - 2005-02-02, 23:49

Cytat:
Czy warto placic 500zl za reflektory z ringami, ktore sa na ostatnim zdjeciu i dac swoje w rozliczeniu?

Ktos tu niedawno pisal, ze chyba za 550 zl to mozna ksenony kupic do e30 na allegro. Wiec raczej kiepski interes - chyba, ze mi sie cos pomyliło :wink: Pozdro

ÅšP+jinos+ - 2005-02-03, 20:55

Xenony do tego modelu widzialem na ebayu za 400€ wiec cena jest raczej zaporowa :/
ÅšP+jinos+ - 2005-02-03, 20:58

a nie wiecie gdzie mozna dostac cos takiego:

i jesli zalozyl bym sobie ten zderzak to gdzie moglbym dostac takie halogeny jak ma ten koles:

HAMANN E30 - 2005-02-03, 21:23

Poszukaj na Allegro w dziale Tuning:
www.allegro.pl

ÅšP+jinos+ - 2005-02-03, 21:46

HAMANN E30 napisa³/a:
Poszukaj na Allegro w dziale Tuning:
www.allegro.pl

nie wiecie czy te beda dobre? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40410616 lub te tutaj http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41159080
Sor, ze tak pytam, ale ja nie mam pojecia a pomyslalem sobie, ze ktos z was moze miec pojecie :)

HAMANN E30 - 2005-02-03, 22:04

niewiem stary czy beda dobre-napisz spytaj sie o srednice takiego cuda sprawdz srednice otworu na halogen w zderzaku i bedziesz wiedzial :wink:
ÅšP+jinos+ - 2005-02-03, 22:08

jesli nie czytales od poczatku to nie mam jeszcze zderzaka, mysle przyszlosciowo kupie tamten zderzak jesli bede mial do niego halogeny...
Pomyslalem, ze ktos bedzie wiedzial :o

duchPW - 2005-02-04, 00:51

ta - jest (bywa) na forum koleś ::CaSiaN e30:: - i on ma podobny zderzak z okrągłymi halogenami - poszukaj - może on ci pomoże
Marcin - 2005-02-04, 01:13

jinos napisa³/a:
a nie wiecie gdzie mozna dostac cos takiego:

Kup sobie ta dokladke, to M Technic II, jedyny sluszny do tego modelu E30 a z tymi wiesniackimi halogenami to sobie daj spokoj :twisted:

nokerman - 2005-02-04, 07:15

to cudo nazywa się przód pod zderzak i można to dostać tutaj w G-tec'u za 150 zybli

a co do tego czy jest to jedyny sensowny wybór :?: :?: :?: no cóż życie byłoby nudne gdyby tylko jeździły same m-techniki :wink: sam jednak mam taką dokładkę ale dopuszczam też inne wzory

ÅšP+jinos+ - 2005-02-04, 08:39

a gdzie w takim razie moglbym dostac zderzak? :o na allegro raczej nie ma :/
duchPW - 2005-02-04, 09:34

eeeeeeeee gościu - jeśli nie masz znajomych od których mógłbyś coś takiego załątwić, to jest mnóstwo forów internetowych o tematyce beemiarskiej, a każde prawie z nich ma dział giełdy ( u nas też 8) ) - poza tym są szroty i wreszcie sklepy z zamiennikami, ale z tym uważaj (w poprzednich przypadkach z resztą też) - innymi słowy - kupić jest bardzo łatwo, ale zależy za jaką kasę

na razie zamykam, bo OT się porobił, a jak będziesz potrzebował konkretów co i jak zamontować.... to się odblokuje