BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie moge odpalic e32 prosze o szybka pomoc pilne!!

kudlatye32 - 2010-01-22, 10:51
Temat postu: nie moge odpalic e32 prosze o szybka pomoc pilne!!
Witam ,otoz mam taki problem - mam e32 730i i r6 . w ubieglym tyg wyjezdzilem paliwo do zera i postawilem nia na ogrodzie tydzien pozniej zalalem 5l do zbiornika i mimo to ze krecila nie mogla odpalic.. pomyslalem ze mozee za mlao paliwa i nie dochodzi wiec kolejne 10l wlalem i nadal nic . w tym czasie od ciaglego krecenia wyladowal mi sie akumulator wiec go spowrotrem naladowalem i nadal nic bemmka stoi..

wykrecilem swiece potem probowalem odpalic jak przylozylem do masy i zadnej iskry ..
nie wiem dlaczego nie chce odpalic co to moze byc

prosze o pomoc co to moze byc albo jak rozwiazac ten problem ,gdyz specem w tych sprawach nie jestem ale nikt z pomocy drogowej nie chce mi na tym mrozie przyjechac i pomoc a potrzebuje samochod jak najszybciej...
pozdrawiam

Łukasz - 2010-01-22, 11:00

tak troche poza tematem, ale przy tej pogodzie zbiornik paliwa powinien być zawsze pełny, aby nie skraplała się woda, choć wiem, że w E32 bak jest przepastny i nie jest to tanie...

Może właśnie skroplona woda zamarzła w baku?

kudlatye32 - 2010-01-22, 11:03

mysle ze to nie jest to gdyz bylaby mimo wszystko jakas reakcja ,a ja tu krece i nic tylko slysze rozrusznik jak chodzi ma ktos jakis pomysl? na pelen bak do tej beemki niestety jescze mnie nie stac..
grzesiekd111 - 2010-01-22, 11:44

kudlatye32 napisa/a:
wykrecilem swiece potem probowalem odpalic jak przylozylem do masy i zadnej iskry ..
jeśli brak iskry to może czujnik położenia wału
Marcin e30 - 2010-01-22, 17:15

a jak wykręciłeś świecę to była sucha czy mokra ? może faktycznie coś zamarzło w układzie paliwowym skoro wcześniej było ok
kudlatye32 - 2010-01-22, 19:09

swiece byly cale mokre wysuszylem je zamontowalem ponownie i wszystko gra;)