| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Montaż ringów w E34.Problem!!!!!!
maciekwuwua - 2010-01-26, 22:51 Temat postu: Montaż ringów w E34.Problem!!!!!! Właśnie wziąłem się za lampy w swojej Betce.Plan jest taki,żeby zrobić Black Hella + Angel Eyes.Zrobiłem lampy drogowe.Wpasowałem ringi w krzyże ale problem jest z mijankami......Ringi się nie mieszczą między "uśmiech" a klosz.Może ktoś przerabiał ten temat w E34.Zaoszczędziło by mi to czasu i roboty.Chyba jedynym wyjściem będzie "odchudzenie" plastiku z uśmiechem.
Wystarczy temat w jednym dziale. Nie musi byc "ich dwoch".
Grucha Jr - 2010-01-27, 09:19
Było już sporo na forum o montażu ringów i o lampach Black Hella. Wystarczy poszukać
maciekwuwua - 2010-01-27, 14:14
Kolego ja lamp black hella do e30 e34 jak i e32 to zrobiłem ładnych parę sztuk.i doskonale wiem jak się robi BH. Chodzi mi o BH + Ringi CCFL , światła drogowe w których są krzyże spasowałem z ringami i jest git
Problem mam z lampami krótkich świateł.Po prostu ring nie mieści się pomiędzy "plastik uśmiechu" a szkło.Moim zdaniem nie ma innego wyjścia tylko przerabiać uśmiech.Ale może ktoś ma inne pomysły.Na forum niestety nie ma nic o ringach w e34 o ich montażu w tym aucie.
MaxxxS - 2010-01-27, 15:25
Ja ringów nigdy nie wkładałem <jestem troche na anty> lecz gdy kupiłem e30 i były ringi.. wziąłem się za lampy zeby sie pozbyc tego badziewia... w lampie mijania aby wszedł ring ktos zrobił dystansik miedzy szkło a klosz i oblepił dookoła uszczelka... zdaje mi sie ze to jedyny sposób- mało inwazyjny.
maciekwuwua - 2010-01-27, 16:04
Wiesz badziewia nie badziewia,każdy ma swój gust.. .chodzi o to by było estetycznie i dokładnie bez druciarstwa.....dzięki wielkie za naprowadzenie w temacie....czyli jednak odchudzenie uśmiechu albo dystans.
MaxxxS - 2010-01-27, 21:29
racja. sa gusta i gusciki. za badziewie naturalnie bez obrazy.
maciekwuwua - 2010-01-27, 22:40
Spoko.Sam jestem Ciekaw jak to wygląda w praktyce...
flash - 2010-01-27, 23:14
kiedys dawno temu popelnilem taki artykul, moze cos pomoze:
http://vabikbmw.pl/phpBB3...php?f=22&t=1017
jako uzupelnienie dodam ze trzeba przyciac srebrny plastik (ten na okolo soczewki) aby sie glebiej chowal, robiac miejsce na ringi.
maciekwuwua - 2010-01-28, 12:25
O właśnie o to mi chodziło.Wielkie dzięki.Teraz już jest jasność całkowita.Tylko ciekawi mnie jak wstawiłeś pełnowymiarowe krzyże i na nie ringi.Chyba ,że źle zauważyłem.
flash - 2010-01-28, 19:50
udalo sie zrobic tak jak piszesz , odrobinka kombinacji i sie zmiescily.
maciekwuwua - 2010-01-28, 22:24
wielki dzięki.jak zrobię to się pochwalę jakąś fotką.
[ Dodano: 2010-02-09, 21:05 ]
Zgodnie z obietnicą zapodaję fotę skończonej lampy BH + Ringi CCFL chyba wyszło nawet nawet co o tym myślicie??
jak założę lampy i halogeny oraz zlikwiduję chrom z nerki to zapodam fotki całej mordki mojej Beemki
|
|