| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Przegrzewanie sie
e30diesel - 2010-02-11, 19:39 Temat postu: [E30] Przegrzewanie sie Witam wszystkich
Mam taki problem robiłem pompe wtryskowa w moim dieselku . . .
i tam były problemy bo z poczatku sie przegrzewał od poczatku pozniej okazało sie ze to zaplon . . . mechanik na internecie znalazł na internecie 2 różne kąty zaplonu byc moze ze do turbo i bez . . . ustawił na 100 wysrodkował bo tam było 99 i 101 bodajze
ale od poczatku jest problem ze silnik bardzo klepocze na zimnym . ..do 1500 obr pozniej jak sie rozgrzeje to tym wyzej idze ten klepot ale jak sie zwiekszy tempo jazdy np na trasie silnik dostaje temperatury ponad 90 . . . i idzie w gore . . . teraz w zieme cały czas jezdze na ogrzewaniu . . . ? jakie może byc tego przyczyna ?
no i teraz jeszcze sa problemy z odpalaniem samochodu . . . mimo ze swiece żarowe sa nowki zalozone przed zima . .
Artur C. - 2010-02-11, 22:38
Nie wiem co to za wartości ustawienia początku wtrysku wynalazł Twój mechanik ale napewno są do D... .
Prawidłowe ustawienie początku wtrysku dla 324d przed 08.1988 wynosi 0,74 +/- 0,02mm.
e30diesel - 2010-02-12, 16:37
własnie . . . najprawdopodobniej tak i mi tu chodzi o ustawinie kąta zaplonu . . bo cała reszte zwiazana z pompa robil pompiarz
Ale Czy te wszystkie objawy moga byc zwiazne z tym złym ustawieniem zaplonu ?
|
|