| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zatrzasnąłem kluczyki ... POMOCY
Łukasz_Poznań - 2005-02-05, 18:36 Temat postu: Zatrzasnąłem kluczyki ... POMOCY Mam e30 ..... moze zna ktoś sposób na otwarcie drzwi nie niszcząć zamków i szyb?
Daniel - 2005-02-05, 19:00
Raczej pozostaje Ci zaopatrzyć się w : szmatki(podkład żeby nie porysować lakieru), śrubokręty do podważenia drzwi(lub inne przedmioty do tego celu) i długi drut z "oczkiem" na końcu.No i miłej zabawy.
Niestety ale też to kiedyś miałem i ten sposób okazał się rewelacyjny.
Łukasz_Poznań - 2005-02-05, 19:04
Ok .. dzięki ide walczyć ....
SmasherE30 - 2005-02-05, 19:13
jak mozesz to się jeszcze wstrzymaj ... na pewno sa ludzie którzy oferuja usługi w tym celu ... może taniej będzie wybić szybę? a nie giąc sobie drzwi i nisczyć zamek
Daniel - 2005-02-05, 19:21
| SmasherE30 napisa/a: | jak mozesz to się jeszcze wstrzymaj ... na pewno sa ludzie którzy oferuja usługi w tym celu ... może taniej będzie wybić szybę? a nie giąc sobie drzwi i nisczyć zamek |
Wcale nie trzeba giąć drzwi - wystarczy je podwarzyć na tyle żeby wsadzić drut pomiędzy drzwi, a uszczelkę. Naprawdę też tak miałem. Fachowcy zrobią to samo i wezmą parę ładnych pln albo właśnie zaczną rozwiercać zamek-jak w programie "USTERKA".
Na pewno jeżeli nigdy się tego nie robiło to zajmie to troszkę czasu. Sam zadecyduj.
007 - 2005-02-05, 19:46
hm jesli temat jest widoczny rowniez dla przypadkowych odwiedzajacych to rewelacyjne dostana informacje na zwiedzanei cudzej wlasnosci
cinek_sw - 2005-02-05, 19:47
sie żałowało kilku złociszy na drugi klucz....
Marcin e30 - 2005-02-05, 19:52
też dzisiaj zatrzasnałem kluczyki ale na szczęście 50 km od domu to mi dowieźli - nie ma to jak drugi komplet
center - 2005-02-05, 19:53
eee mysle ze taka metoda zabiera troche czasu, a jak masz krasc to musisz to zrobic tak zeby potem szybciutko zatuszowac i opchnac...
a jak na szybko podrzesz polowe drzwi to watpie czy szybko zejdzie
wiec specjalisci maja swoje metody...
a zreszta za kradziez beemek lamia stawy kolanowe i lokciwe w najlepszym wypadku wiec nie wiem czy warto...
LUKAS - 2005-02-05, 20:05
Masz Coupe. MOim zdaniem najlepiej jest wybić tylną boczną szybe, ponieważ ją jest najłatwiej wymienić.
To taka ostateczność wrazie jak wszelkie inne sposoby zawiodą. Z tym odginaniem dżwi też mi coś nie halo
Łukasz_Poznań - 2005-02-05, 20:23
Wielkie dzieki dla Daniela .. zrobiłem tak jak mi poradziłeś .... troche plastik mi sie pokaleczyl od napierania śrubokrętem i zmarzłem cholernie bo samochód stał oczywiście przed domem .... metoda rewelacyjna i skuteczna!!
LUKAS - 2005-02-05, 20:44
Hmm no to super Ważne że się udało
mateo - 2005-02-05, 21:08
A nie lepiej wziąść brzeszczot (najlepiej taki do drewna) lekko zagiąć wsadzić miedzy szybe a uszczelke wyczyc pręt od zamykania zaklinować i pociągnąć do góry????
To naprwawde nie jest trudne i kłopotliwe tylko na pocz troche treningu zabiera
Kiedys kumpel pokazł mi w oplu (zaspawane zamki i wysiadl aku) potem mialem taka przygode u siebie 20 minut meczenia i otwarte
Wiem na filmach tak robia ale to dziala pod warunkiem ze zamek chodzi w miarę lekko bez wiekszych oporow
HAMANN E30 - 2005-02-05, 21:18
widze,ze jest tutaj pare specy od autek no, ale nie ma sie co dziwic w koncu jezdzimy beemkami
Daniel - 2005-02-05, 21:34
| Łukasz_Poznań napisa/a: | Wielkie dzieki dla Daniela .. zrobiłem tak jak mi poradziłeś .... troche plastik mi sie pokaleczyl od napierania śrubokrętem i zmarzłem cholernie bo samochód stał oczywiście przed domem .... metoda rewelacyjna i skuteczna!! |
Nie ma sprawy - najważniejsze że działa
A najśmieszniejsze jest to, że na pewno nikt nie zrwócił na Ciebie uwagi - to się nazywa znieczulica społeczna!!!!
I można zamknąć posta
Łukasz_Poznań - 2005-02-05, 22:26
| mateo napisa/a: | A nie lepiej wziąść brzeszczot (najlepiej taki do drewna) lekko zagiąć wsadzić miedzy szybe a uszczelke wyczyc pręt od zamykania zaklinować i pociągnąć do góry????
To naprwawde nie jest trudne i kłopotliwe tylko na pocz troche treningu zabiera
Kiedys kumpel pokazł mi w oplu (zaspawane zamki i wysiadl aku) potem mialem taka przygode u siebie 20 minut meczenia i otwarte
Wiem na filmach tak robia ale to dziala pod warunkiem ze zamek chodzi w miarę lekko bez wiekszych oporow |
No właśnie to była pierwsza myśl ... ale nie wychodziło ... szybe sobie porysowałem przez to ....nieistotne ... najwazniejsze ze otworzyłem