BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem z zegarmi (e34 525i)

cytryn - 2010-02-28, 22:59
Temat postu: problem z zegarmi (e34 525i)
w drodze powrotnej z gd.zegary przestały mi działać.tj. prędkościomierz stoi cały czas na 20. ekonomizer wogle niema wskazówki, no i na wyświetlaczu komp. są tylko kreski jak przy resetowaniu czyli nic.bezpieczniki sprawdzałem ,wszystkie dobre . czy ma ktoś jakies pomysły od czego to badziewie siadło. komputer zresetowałem dalej nic.w trakcie kontroli zegarów wskazówka od prędkościomierza dochodzi tylko do 120. a reszta działa poprawnie lecz w trakcie jazdy nie działają wymienione elementy. co to może byc? starośc? :wink: :help: pozdro

dzięki za wszelkie wskazówki.

PS. chyba nie tu to wpisałem?. :roll:

Kris_OST - 2010-03-01, 16:37

Najprawdopobniej odpiol ci sie kabel z czujnik.Musialbys wejsc pod auto i sprawdzic od strony klapy na dyfrze.Tak przynajmniej zachowuje sie wszystko gdy sie odepnie go : brak predkosci,ekonomizera i naliczania kilometrow.A co do sprawdzania licznika to niektore ida do konca a niektore do polowy.
cytryn - 2010-03-02, 00:42

Kris_OST napisa³/a:
Najprawdopobniej odpiol ci sie kabel z czujnik.Musialbys wejsc pod auto i sprawdzic od strony klapy na dyfrze.Tak przynajmniej zachowuje sie wszystko gdy sie odepnie go : brak predkosci,ekonomizera i naliczania kilometrow.A co do sprawdzania licznika to niektore ida do konca a niektore do polowy.

dzieki za rade. jutro tj. dziś sprawdze czy miałeś racje, i czy zegary....out :wink: .pozdro