| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zjechane alusy!!!
Melis - 2005-02-06, 13:57 Temat postu: zjechane alusy!!! witam wszystkich 8) Problem jaki chce poruszyc to moje felunie Mam 15 arc (12 "ramion" czarny środek chromowany(chyba) rancik) Problemem jest właśnie ten rant...jest zniszczony: porypany, w wielu miejscach z odklejoną "folia" (która jest pod "chromem "). Chciałbym to jakoś tnio naprawic. Ile moze kosztowac taka usługa? Mozna srobic to jakos samemu? Zastanawiam sie tez czy pomalowc środek na jasny? jak sądzicie? dodam jeszcze ze becia jes w kolorze srbrny metalik (podchodzi pod bezowy). Pozdrawiam!!!
Marcin - 2005-02-06, 14:26
Bedzie drogo. W profesjonalnym zakladzie za renowacje wezma min. 500pln za komplet, zalezy jeszcze od tego czy masz pogiete felgi, bo prodstowanie tez tanie nie jest.
Melis - 2005-02-06, 14:39
to cholernie się nie opłaca ! Mozna coś z tym samemu zrobić??? narazie nie mam kasy na nowe alusy
Marcin - 2005-02-06, 14:53
Zapodaj jakies zdjecia, ale samemu mozesz je troche poratoiwac ale ubytkow na rancie samemu nie uzupelnisz. Jezeli felga jest tylko stara ale nie obtarta to jest git, bo mozna wypiaskowac wypolerowac ranty i pomalwac srodek ale jezeli sa glebokie bruzdy to tylko zostaje profesjonalny zaklad.
Melis - 2005-02-06, 15:01
nie mam jeszcze zadnych zdjęć niestety są obdarte w dup.. poczekam do czerwca i kupie jakieś inne Dzięki Mcinek 8) 3maj się
ChriS - 2005-02-08, 22:03
W Bydgoszczy na Miechowskiej biorą 50 zł od sztuki za polerowanie rantu.Wczoraj się pytałem jak zawiozłem swoją felgę do prostowania.Możesz sam szlifować i wypolerować,ale to bardzo pracochłonne.Papier ścierny 320 potem 500 ,1000 i pasta polerska no i wiertarka lub szlifierka z regulacją obrotów .Pozdro.
Marcin - 2005-02-08, 22:10
| ChriS napisa³/a: | | W Bydgoszczy na Miechowskiej biorÄ… 50 zÅ‚ od sztuki za polerowanie rantu.Wczoraj siÄ™ pytaÅ‚em jak zawiozÅ‚em swojÄ… felgÄ™ do prostowania.Możesz sam szlifować i wypolerować,ale to bardzo pracochÅ‚onne.Papier Å›cierny 320 potem 500 ,1000 i pasta polerska no i wiertarka lub szlifierka z regulacjÄ… obrotów .Pozdro. |
Mozna polerowac ale jak masz niezniszczone ranty. W przypadku gdy masz glebokie bruzdy na rancie to polerowanie nic nie da, trzeba uzupelniac ubytki a dopiero potem polerowac. W przypadku jakis tanich felg zabawa kompletnie nieoplacalna.
duchPW - 2005-02-09, 00:24
kiedyś rafał podnosił tył samochodu, włączał jedynkę....... papierek do ręki i polwrował ranty 8) - nie zawsze sie da, ale pomyśl o takim patencie
Rafał - 2005-02-09, 00:50
nie 1 tylko 3 i wypolerowalem na lustro !!!!!!!!!!!!!!!!
Rafał - 2005-02-09, 00:53
a teraz mam inny patent oddam fele do piaskowania a potem lakierek proszkowy zapodam (jasny graficik z kawalkami aluminium zeby sie blyszczaly.......)
|
|