BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - 2.8 do e30 Warto??

Szef_22 - 2005-02-06, 15:27
Temat postu: 2.8 do e30 Warto??
Aktualnie w swojej e30 mam silniczek 2.3,ma juz troszke najechane,stad autko nie zbiera sie tak jak kiedys.Przed przystą pieniem do jakiego kolwiek remonciku,mam pytanko czy wartoby,sie pobawic i zamontować silnik 2.8 od e23.W rekinku silnik od poczatku smiga z automatyczna skrzynia,nigdy nie paliłem kapcia itp,bieże mała ilosćoleju i jest w dobrym stanie.Wiem,że takie zabiegi sa na porzaku dziennym,czy duzo z tym roboty?Beda potrzebne jakies przeróbki.Mile widziana każda opinia
Pawel-e30 - 2005-02-06, 18:13

z tego co się orientuje fajnie to działą w e30 kolega M@kaveli miał w swojej porzedniej e30 ten silnik tylko jest jeden prblem albo go umocujesz bardzo nisko i bedziesz urywal miske albo musisz wyciąć dziure w masce bo bedzie prawdopodobnie przeszkadzał aparat zapłonowy
Szef_22 - 2005-02-07, 17:28
Temat postu: e30
Auto mam obniżone,juz teraz miska ma niewiele do ziemi,wiece raczej ta opcja odpada.Wycinania dziury w masce nie biore pod uwage,chociaz juz widzialem takie motywy.A jak to jest ze skrzynia?Czy ta od silnika 2.3 bedzie pasowac.Do 2.8 mam gdzies skrzynie manualna,gdzies przeczytalem,ze trzaba do takiej wtedy powiekszać tunel.I do tego jeszcze chlodnica,ta aktualna chyba jest za mala.