| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - proszę o wsparcie - sytuacja kryzysowa ;)
Magda.B - 2010-03-08, 09:27 Temat postu: proszę o wsparcie - sytuacja kryzysowa ;) E46 kręci, ale nie odpala.
Może ktoś doradzić co mogę zrobić i jak sprawdzić co się stało? Na co zwrócić uwagę.
Jest szansa, że chodzi mu o paliwo, ma na 60 km, stoi nieco "buzią w dół" Rano nie chciał odpalić, potem odpalił 2x, potem jak zgasł to już nie odpala w ogóle. Czy chłopaki z Chorzowa wpadną na Żoliborz coś poradzić jak w przypadku innego forumowicza? Ludzie wskażcie mi drogę. Mam dość tego samochodu.
Cypisek - 2010-03-08, 09:57
Może na początek dolej trochę paliwa.....
Magda.B - 2010-03-08, 10:32
Zwykle jeździłam do limitu 41 km w baku i nie było z tym problemu.
Ktoś miał podobne doświadczenia z paliwem?
lysy174 - 2010-03-08, 10:45
Jesli samochod stoi na pochylosci to komp moze zle pokazywac stan paliwa. Dolej i bedzie wszystko wiadomo.
Jesli to nie paliwo to stawiam na czujnik polozenia wału albo wałka rozrzadu.
maaaad - 2010-03-08, 11:21
Kolega miał podobne objawy przy padniętej pompie paliwa, chociaż to było 320i e36. Może faktycznie od tej jazdy na limicie pompa zdechła i u Ciebie. Ale tak jak koledzy piszą - dolałbym trochę wachy w pierwszej kolejności, paliwo na 40 -60 km to może oznaczać naprawdę niedużo (nie wiemy, bo nie podałaś, jaki to silnik ).
Magda.B - 2010-03-08, 12:50 Temat postu: Dzięki Mieliście rację. Wlałam mu do pełna i pojechałam.
Podłączyłam go pod komputer i rzeczywiście to wina za małej ilości wachy była. Pompy jak na razie okej, tylko czekać aż zdechną Przecież mechanicy w warsztatach to czarodzieje nie? Szybko i doskonale mówią o błędach wyskakujących w teście i do tego ładnie po niemiecku.
No to
|
|