BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e30]Co to jest i do czego służy?M20

Rafibeemwu - 2010-03-14, 19:43
Temat postu: [e30]Co to jest i do czego służy?M20
Witam koledzy.. :)
Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest na zdjęciu? Podłączone było to do przepustnicy od dołu.. Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:

[ Dodano: 2010-03-14, 19:45 ]
link do zdjęcia bo się nie załadowało ;/
http://www.fotosik.pl/pok...f64f8048e5.html

SUCHARUS - 2010-03-14, 19:57

jes to zawor odprowadzajacy opary do filtra weglowego
Rafibeemwu - 2010-03-14, 21:01

SUCHARUS napisa³/a:

A dokładniej :?: Bo nie za dużo mi to mówi...

Tak pytam bo do niczego go nie mam podłączonego :|

MAJSU - 2010-03-14, 22:02

Rafibeemwu napisa³/a:
SUCHARUS napisa³/a:

Grubszy wężyk do przepustnicy od dołu a króciec do wężyka który idzie do filtra węglowego.

Rafibeemwu - 2010-03-14, 22:08

MAJSU napisa³/a:
Rafibeemwu napisa³/a:
SUCHARUS napisa³/a:

Grubszy wężyk do przepustnicy od dołu a króciec do wężyka który idzie do filtra węglowego.

Sęk w tym że do przepustnicy jest podłączony ale dalej nie.. Wkręconą śrubkę mam na drugim końcu. Czy to jest potzrebne tak w ogóle?

MAJSU - 2010-03-14, 22:11

Rafibeemwu napisa³/a:

Sęk w tym że do przepustnicy jest podłączony ale dalej nie.. Wkręconą śrubkę mam na drugim końcu. Czy to jest potzrebne tak w ogóle?

Poszukaj jak masz filtr węglowy oparów to go podłącz a jak nie to pewnie bez tego będzie żył.

Rafibeemwu - 2010-03-14, 22:27

MAJSU napisa³/a:
Rafibeemwu napisa³/a:

Poszukaj jak masz filtr węglowy oparów to go podłącz a jak nie to pewnie bez tego będzie żył.

Gdzie szukać ten filtr węglowy? bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o czymś takim :P

MAJSU - 2010-03-14, 22:49

Rafibeemwu napisa³/a:
MAJSU napisa³/a:
Rafibeemwu napisa³/a:

Gdzie szukać ten filtr węglowy? bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o czymś takim :P

Pod maską gdzieś, duży czarny.

alexil - 2010-03-15, 16:34

Rafibeemwu napisa³/a:
Gdzie szukać ten filtr węglowy? bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o czymś takim

Na kieluchu od strony kierowcy, przy pompie hamulcowej. Nie musisz tego podłącząć, spokojnie można jeździć bez.

Rafibeemwu - 2010-03-16, 08:07

alexil napisa³/a:
Rafibeemwu napisa³/a:
Gdzie szukać ten filtr węglowy? bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o czymś takim

Na kieluchu od strony kierowcy, przy pompie hamulcowej. Nie musisz tego podłącząć, spokojnie można jeździć bez.

:spoko: bo i tak go nie mam napewno :wink: