BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pytanie

Pablo - 2005-02-08, 21:36
Temat postu: Pytanie
Chlopaki mam pytanko......ogladalem sobie fotki bumki Lukasza i.....napisaliscie tam zrob cos bo tyl Ci siedzi..... Jak kupilem swoja to wlasnie siedzial jej tyl a przod byl wyzej, wiec kupilem sprezyny obnizajace 4cm (myslalem ze te tylne sprezyny sa padaka), po wymianie obnizyl mi sie przod a tyl pozostal tak samo nisko, ale patrze ze amor sie rozlal i dobija tyci, wiec wymienilem amory i.....nie dobija a jest tak samo nisko!!! I mimo obnizenia ogolnego -40mm mam wrazenie ze tyl jest tyci nizej......czy mozna cos z tym zrobic? Albo co to moze byc? Na moj chlopski rozum nic sie nie da....ale tak pytam...
Pozdro
P.S.jeszcze jedno pytanko, nie lubiany temat gazu, mam instalacje na tzw srobkie, czy u was tez powyzej 4tys jest total mul? Bo juz kombinowalem dosc mocno z tym tematem i nic nie pomaga! A idzie do 4 tys i potem lipa....

duchPW - 2005-02-09, 00:16

u mnie (m40b16) była instalka na śrubę i wkręcał się na obroty nawet do 7000 bez oporów (na II biegu najfajniej :D )

a co do nadkoli, to w E30 tak już jest, ze przednie nadkole masz jakby wyzej, a w tylnim czasem koło sie chowa (jak u Łukasza), więc są sprężyny obniżające bardziej przód niż tył - np. przód - 40mm, tył - 60mm

Marcin - 2005-02-09, 01:11

Pioter_W napisa/a:
np. przód - 40mm, tył - 60mm

Chyba odwrotnie :D

duchPW - 2005-02-09, 01:17

hmmmmm -no tak :oops:
Marcin e30 - 2005-02-09, 02:20

a jeśli chodzi o gaz to sprawdź filterek i membrany w parowniku, bo chyba sie kończą
sarna1 - 2005-02-09, 12:01

z gazem mam tak samo :) auto powyzej 4,5 tys niby cagnie ale nie ciagnie ;) i tez juz sie nakombinowalem i nic to nie daje - jedynie rura gazowa wlozona bezposrednio w dolot bez miksera i antywybuchu - wtedy chodzi pieknie do konca ale zre gazu tyle ze nie oplaca sie na nim jezdzic ;) . Zainteresuj sie mikserami firmy Bloss - sa drogie (ok 400 pln) ale z relacji uzytkownikow sa rewelacyjne.

Co do zawieszenia - zmien tuleje na tylnej belce - ja wlasnie jestem po wymianie i autko mi sie wyrownalo :)

BOR - 2005-02-11, 21:04

Wiesz coś więcej o tym Blossie?
Pogrzebałem już troche, ale mizerne skutki. Gdzie znaleźć jakieś informacje i kto to sprzedaje?

tsuru - 2005-02-12, 15:25

witam

...nie wiem juz o czym tu jest napisane ...jedni o sprezynach , drudzy o regulacji jeszcze inni o gazie ....

....ale zaczelo sie od tego ze beta z tylu siedzi takze bede kontunulowal

...u mie tez siedzi ...myslalem ze to rozwalone amory ...no bo byly rozwalone ...ale zmienilem i nadal siedzi ...
teraz tez bede sprezyny wymienial ...ale nie tak jak ty ...bo z przodu dales mniejsze...ja chce dac na tyl wieksze...

....chodz trzeba przyznac ze ladnie wyglada jak tak siedzi ...
tylko te nasze drogi ;)

...

Sosen - 2005-02-13, 15:29

BOR napisa/a:
Wiesz coś więcej o tym Blossie?
Pogrzebałem już troche, ale mizerne skutki. Gdzie znaleźć jakieś informacje i kto to sprzedaje?

Rozmawiałem na temat tych mikserów z Sarna1 i mówił że to jest jakaś włoska firma, w Słupsku jest jakiś sklep gdzie można coś takiego kupić (tylko na zamówienie bo cena jest wysoka). Sarna1 mówił że może będzie miał możliwość przetestowania takiego miksera u siebie i obiacał że jak tylko to zrobi to opisze wrażenia tutaj na forum.

pudzian - 2005-02-13, 15:57

dolovze sie do tematu bo umnie tez siedzi tak :cenzura: :wink: ale ja tez myslalem tak jak wy wymienilem najpierw sprezyny lekko sie podniosla puzniej amory ale juz sie nic nie podniosla :roll: na wiosne jade do kowala zeby mi sprezyny wyciagnol o pare cm.bo tak to strach jezdzic po tych naszych zajefajnych drogach :x juz raz miska byla rozwalona i to tak konkretnie pozfdro :twisted:
drencrom - 2005-02-16, 15:23

amortyzatory nie maja nic do czynienia z wysokoscia. mozecie sobie nawet do sprezyn m-technik zamontowac zolte koni z reboundem, wysokosc sie nie zmieni.
Marcin - 2005-02-16, 18:03

drencrom napisa/a:
amortyzatory nie maja nic do czynienia z wysokoscia. mozecie sobie nawet do sprezyn m-technik zamontowac zolte koni z reboundem, wysokosc sie nie zmieni.

Tez mi sie tak wydawalo ale wczesniejsze wypowiedzi kolegow troche mnie zbily z tropu :D

Anonymous - 2005-02-16, 18:34

WLOZ MIEDZY ZWOJE SPREZYNY TAKIE GOMY OD MALUCHA PASUJE KOSZT ,JAKIES 6 ZL NA DWIE STRONY POWINNO PODNIESC TROCHE TYL I UTWARDZIC GO , A CO DO GAZU TO MAM TAK SAMO , ALE WCZESNIEJ MIALEM PAROWNIK PRZEZNACZONY DO SILNIKOW POWYZEJ 3 LITROW I BYLO REWELACYJNIE , DO KONCA. POPROSTU PAROWNIKI NASZE NIE WYRABIAJA TO WSZYSTKO,