BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - m20b25 gaśnie przy zejściu z wysokich obrotów

panrkacy - 2010-03-22, 21:59
Temat postu: m20b25 gaśnie przy zejściu z wysokich obrotów
Hej, dużo szukałem o problemach m20, ale niestety żaden z tematów na dwóch forach nie odpowiada mojemu. Problem z moim m20b25 jest następujący:

odpalam, chodzi na bardzo niskich obrotach, po nagrzaniu obroty wzrastają, jeździ ogólnie bardzo przyjemnie, po wymianie kabli i świec (NGK) ciągnie równo i ładnie, do samego odcięcia, na odcięcie wchodzi idealnie i.... tu zaczynają się schody, jeśli jeszcze dość długo pojeżdżę na wysokich obrotach jest ok, gorzej, jeśli obroty spadną, auto zaczyna strzelać i w rezultacie gaśnie, przez najbliższą godzinę za nic nie da się go odpalić. Po godzince czasem 30min auto odpala i jeździ fajnie. Jak już zapali, nie ma opcji że brakuje mu paliwa, lub nie równo ciągnie przerywa. Problem zaczyna się po odcięciu, albo jazdy na bardzo wysokich obrotach.

Co może być tego przyczyną i jak to rozwiązać ?

silnik ma:
stożek k&n
kable i świece NGK
nową gumę przepływki

Co dziwne dodatkowo, po takiej jeździe - mam wyładowany akumulator, ale to pewnie osobny problem ładowania/akumlatora

[ Dodano: 2010-03-23, 14:06 ]
nikt nic nie wie ?
Bo auto złożone do zabawy i ni jak nie mogę się pobawić....

[ Dodano: 2010-03-25, 11:28 ]
problem rozwiązany - popsuty czujnik ssania, silnik się zalewał, po jego odpięciu wszystko chodzi ok, czeka na wymianę.