| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - PROBLEMY Z OBROTAMI -pomocy
pucekart - 2005-02-09, 22:02 Temat postu: PROBLEMY Z OBROTAMI -pomocy Cześć wszystkimcześć wszystkim
Mam problem z obrotami w moim autko a tp jest silniczek M20 2.0 6 cylindrów na Le-Jetroniku o ile sie nie myle ,,,a
Problem dotyczy pływania obrotów,,,,
- po zapaleniu (dziwnie czasami pali), silnik ma wysokie obroty zanim się nagrzeje , a potem nie mogą się ustabilizować i skaczą cały czas pomiędzy 1000 a 1500 obr/ min w te i z powrotem
- a zaczeło się od tego ze nie chciał na początku wogóle palić na benzynie (zaczeło coś przerywać raz załapał raz nie załapał i wreście wogóle nie odpalł) , tylko jazda na gazie i odpalanie, oddany został do mechanika wymieniłem przepływomierz nie pomogło filtr powietrza przekażnik nowy (stary tez dobry jak i stary przepływomierz)gume dolotową no i wrescie Mechanik (niech go zgroza) doszedł do wniosku że to komputer, tez wymieniłem na używke, no i po odebraniu samochodu pozostawili go tak i powiedzieli ze nic nie moga więcej zrobić (stwierdzili też ze uszkodzony jest wyłącznik termiczno czasowy - ten co podaje dodatkową dawke paliwa,, dziwne bo przedtem działałą)
-- szkoda było kasy na tego Mechanika ,, bo niby specjalizacja BMW a o niczym nie maił pojęcia(sam bym do tego doszedł i po co tyle było części zmieniąć)
tak że mam ten problem i nie wiem co to za przyczyna
Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|