| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zbieznosc
piter17 - 2010-04-03, 12:24 Temat postu: zbieznosc witam panowie... tematow juz duzo takich bylo ale nic nie znalazlem takiego jak potrzebuje... a wiec problem polega na tym ze wymienialem tuleje wahacza na wzmocnione m3 ustawilem zbierznosc... i jazda probna... najpierw w lewo delikatnie sciagnelo pozniej w prawo delikatnie i kierownica trzeslo powyzej 100km/h, wracalem do warsztatu i bylo dobrze tylko po ustawieniu jadac prosto kierownica w srodku nie jest na wprost.... teraz nieraz mi zatrzesie kierownica... czy mozliwe ze do wymiany sa drozki i koncowki krazka kierowniczego?? czy tez moze stablilizator?? czy cos innego??
MAJSU - 2010-04-03, 13:04 Temat postu: Re: zbieznosc
| piter17 napisa³/a: | | czy mozliwe ze do wymiany sa drozki i koncowki krazka kierowniczego?? czy tez moze stablilizator?? czy cos innego?? |
Możliwe...
piter17 - 2010-04-03, 13:25
mozliwe ze wszytkie te elementy do wymiany?? czy tylko drazki i koncowki?? i co sadzicie o firmie meyle warto kupowac?? niby wzmacniane sa... bo mam calkowite zawieszenie H&R twarde i niechcialbym co chwile wymieniac
MAJSU - 2010-04-03, 13:45
| piter17 napisa³/a: | mozliwe ze wszytkie te elementy do wymiany?? czy tylko drazki i koncowki?? i co sadzicie o firmie meyle warto kupowac?? niby wzmacniane sa... bo mam calkowite zawieszenie H&R twarde i niechcialbym co chwile wymieniac |
Możliwe. Meyle warte polecenia.
Grzesiek - 2010-04-03, 14:31
nie sadze zeby koles ktory ustawial zbierznosc nie sprawdzil czy zawias nie ma luzow.
MAJSU - 2010-04-03, 14:34
| Grzesiek napisa³/a: | | nie sadze zeby koles ktory ustawial zbierznosc nie sprawdzil czy zawias nie ma luzow. |
Za bardzo wierzysz w profesjonalizm polskich mechaników
LeonE30 - 2010-04-03, 14:52
EH...dokładnie. Byłem niedawno na ustawianiu zbieżności to "fachowiec" pozakładał urządzenia na koła i zaczął ustawiać. Na stan zawiechy nawet nie zerknął.
Ustawił dobrze i auto prowadzi się prawidłowo. Przed ustawianiem zbieżności dobrze jest podjechać na SKP i skontrolować zawieszenie.
venom - 2010-04-03, 15:10
| LeonE30 napisa³/a: | EH...dokÅ‚adnie. ByÅ‚em niedawno na ustawianiu zbieżnoÅ›ci to "fachowiec" pozakÅ‚adaÅ‚ urzÄ…dzenia na koÅ‚a i zaczÄ…Å‚ ustawiać. Na stan zawiechy nawet nie zerknÄ…Å‚.
Ustawił dobrze i auto prowadzi się prawidłowo. Przed ustawianiem zbieżności dobrze jest podjechać na SKP i skontrolować zawieszenie. |
To i tak nic - moje auto mialo robione zawieszenie zanim je kupilem - i zbieznosc ustawili tak jak dla aut z przednim napewdm czyli na odwrót
|
|