BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Zniżki na ubezpieczenie OC

isso - 2010-04-04, 17:09
Temat postu: Zniżki na ubezpieczenie OC
No więc tak, szukałem troche w necie... ale co temat to inaczej piszą - opiszę moją sytuację:

Auto kupiłem na mamę, mama ma prawko od około 20 lat, a ubezpieczenie od ponad 5-ciu, zupełnie bezwypadkowo w PZU, ale tato ma ubezpieczenie od 20 lat, bezwypadkowo, rowniez PZU.

Mają jedno auto zapisane wspólnie i wiadomo, tam są wszystkie mozliwe zniżki. Kupując to auto (ktore bede musiał wkrótce opłacić) zapisalismy tylko mamę, ile ona dostanie zniżek? Odziedziczy te po ojcu? czy bedzie ich tyle co naliczyli w ciagu tych 5-ciu lat (teraz leci 6-ty).

Waham się miedzy AXA, a Link4? (aktualnie auto jest w link4 to moze dorzuca cos za przedłuzenie) - proszę o pomoc.

Wesołych świąt wszystkim użytkownikom forum chciałbym złożyć przy okazji :)

Dixi - 2010-04-04, 17:14

Powinna mieć maksymalne zniżki.
Belisama - 2010-04-04, 22:28

Link4 nigdy w życiu AXA prędzej sprawdź jeszcze Liberty Direct i Aviva mają online wyceny
Mama zniżki ma takie same jak ojciec więc komplet. :)

misza - 2010-04-05, 00:46

pytasz gdzie kupić OC ? tam gdzie będzie najtaniej... nie ważne jaka to firma kupuj tam gdzie jest najtaniej osobiście polecam axa w porównaniu z Link4 mieli lepszą ofertę o jakieś 400zł na samym OC :shock: :shock:
Grzesiek2290 - 2010-04-05, 18:04

Od kiedy powierzyłem moje sprawy zaufanej firmie brokerskiej zapomniałem co to bieganie po ubezpieczalniach i użeranie się z nimi.

Pójdź w tym samym kierunku zamiast samemu czegoś szukać bo niektórzy przedstawiciele mogą cię zrobić w balona i tylko zachęcić do kupna ich polisy.

Ja mam w Allianz i raczej nic bardziej sensownego i gwarantującego bezproblemową wypłatę po szkodzie dla młodego kierowcy nie ma.

Bloody - 2010-04-06, 22:17

Jesli chodzi o OC to tak jak ktoś wpomniał wcześniej, nieważne jaki ubezpieczyciel, ważne by najtaniej. Jesli kiedyś mieliby komuś wypłacać za szkodę, to i tak nie Tobie ;) Ty będziesz się martwił czyimś OC jeśli nie daj Boże w Ciebie uderzy.

Jak kupujesz AC to już zupełnie inna broszka...

isso - 2010-04-06, 23:45

zgadzam się - bede matrwił się o druga stronę - nie chcę AC :) ale pytanie bardziej dotyczyło zniżek niż ktore OC :) bo i tak pewno wezme najtańsze :) dla mojego nowo nabytego 730 (e32)