| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E46] śmierdzi Mi z nawiewów po właczeniu
fastforward - 2010-04-29, 10:42 Temat postu: [E46] śmierdzi Mi z nawiewów po właczeniu Witajcie , może Mi pomożecie , kupiłem Becie i jest mały problem , otóż gdy włączę nawiew i chwile czasu pochodzi strasznie mi smierdzi , oczy szczypia nie da sie oddychac przy włączonej klimi tez chodz nie jest nabita ;{
Piotrek325 - 2010-04-29, 10:45
moze nie byla konserwowana prawidlowo klima,
pojedz na odgrzybianie i nabicie i powinno pomoc
majster_ - 2010-04-29, 11:01 Temat postu: Re: [E46] śmierdzi Mi z nawiewów po właczeniu
| fastforward napisa³/a: | Witajcie , może Mi pomożecie , kupiÅ‚em Becie i jest maÅ‚y problem , otóż gdy włączÄ™ nawiew i chwile czasu pochodzi strasznie mi smierdzi , oczy szczypia nie da sie oddychac przy włączonej klimi tez chodz nie jest nabita ;{ |
Szczypie w oczy czy smierdzi przepalonym olejem , a moze jakies myszki tudziez inne gryzonie dostaly sie do nawiewow
RoboCop - 2010-05-02, 23:38
jak nie byłeś na serwisie klimatyzacji, to nic dziwnego, że ją czuć... odgrzybianie co rok podstawa!
b.m.w - 2010-06-09, 21:51
Ten nieprzyjemny zapach jest z parownika klimatyzacji,oraz z samych nawiewów.
Są to grzyby i inne takie ,które powstawały z upływem lat.
Teraz odgrzybianie klimatyzacji już nie pomoże.
Koniecznie trzeba się dostać do parownika i umyć benzyną ekstrakcyjną,lub pianką do czyszczenia klimy.Zabieg powtarzać przez okres kilku dni.
Bez obaw można psikać na parownik,wszystko i tak spłynie przez otwór odprowadzający wodę.
Nie będzie to łatwe ze względu na zły dostęp ,ale przy odrobinie chęci i samozaparcia pozbędziesz się tego smrodu.
Warsztat zaproponuje zdjęcie deski w celu wytępienia tych zapachów ,a to już koszt dość duży
|
|