BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E34] BMW 5 , 2.0 Vanos

Lukaszek_LBN - 2010-05-05, 11:08
Temat postu: [E34] BMW 5 , 2.0 Vanos
Witam serdecznie.
Korzystając z chwili wolnego czasu,chciałbym się dowiedzieć,poznać opinie ludzi którzy mają coś ciekawego do powiedzenia na temat BMW serii 5 ,2.0 vanos.
Dokładnie tydzień temu zakupiłem własnie takie auto.Szukałem go już od dawna,byłem w paru miejscach i wdziałem wiele,niektóre poporstu az zal ..
Wreszcie po jakims czasie znalazłem ,a własciwie zrobił to moj kolega który jest "fanatykiem " marki :D właśnie BMW 520 vanos na gazie pierwszej generacji.
Dla mnie najważniejsze było to ,aby silnik nie był zajechany,tak jak to już zdążyłem zaobserwować i blacha była mniej więcej zdrowa.Tak tez sie stało i od tygodnia jestem szczęsliwym posiadaczem wymarzonego auta.
Bmw jest z 1992 roku,naprawde zadbana,warta mysle swojej ceny 4500 zł. ma takie swoje ponad podstawowe wyposazenie:P ,z czasem włoze do niej skóre,szara,bo BMW jest srebne wiec bedzie ładnie wygladało w takiej kompozycji.Chce ją zrobic na oryginał,bez żadnych bajerow itd ,troche długa droga ,no ale wiedziałem na co się pisze i to jest w tym najfajniejsze ,robienie sobie auta pod siebie :D Zawsze o tym marzyłem.
NA start mam już problem z gazem,falują obroty,"kolanko" gumowe jest sparciałe i podziurawione,Reanimacja klejem silikonowym nie pomogła wiele,BMW potrafi sobie"strzelić" i stracic w tej samej chwili moc.to jej najwiekszy mankament póki co.tak to jak na auto w takim wieku jest ok,wiadomo hamulce ,zawieszenie,costam stuka.Mam zamiar oddać ją komuś zeby ja sprawdził dokłądnie mechanicznie itd ,zrobił poporstu taki przegląd i powiedział co tak naprawde " w trawie piszczy" ,może ktoś z Lublina wie,zna mechanika ktory by się tego podjął i zrobił to naprawdę dobrze, bo z Lublina włąsnie jestem.
Mysle ,ze powolutku BMw bedzie ładniała w oczach bo chce w Nią włożyc troche serca i pieniedzy :D z kazdej wypłaty napewno cos jej uszczkne :P
Pozdrawiam Wszytkich i do zobaczenia na drogach
YO

Łukasz - 2010-05-05, 14:52

Jeśli chcesz o nią dbać to po pierwsze powiedz "żegnaj" cudownej instalacji LPG.

Gdzie są zdjęcia????