| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - dodaje sam gazu
sławro - 2005-02-14, 19:20 Temat postu: dodaje sam gazu Cze wszystkim mam wiele pytan a to następne przy gażniku pierburg 2ED obok linki jest taka pała do kturej jest podłonczona elektrycznz wtyczka i to właśnie samo dodaje gazu na wolnych obrotach albo jadąc pod gurę jak się go zmuli ale rano nierez sam wchodzi na obroty dodając se sam gazu z jakiej to przyczyny czy przesto że lekko podciągnełem linkę gazu tak jak to się robiło w mqaluchu żeby ustawić obroty
Dominik - 2005-02-14, 21:07
Miałem kiedyś Betę z takim silnikiem i miałem podobne objawy (falowanie). Jest tam taka śrubka regulacyjna przy dźwigni przepustnicy. Powinna być tak ustawiona, że przy puszczonym gazie powinien "pstryknąć" włącznik przepustnicy. Jeżeli to nic nie da to iglica dyszy może być do wymiany (tak to się chyba nazywa). Tak było u mnie...
Anonymous - 2005-02-14, 21:10
Witam. mam taki sam gażniczek w bemce rok85. ta pała jak to nazwałeś to jakiś siłownik elektropneumatyczny są tam w nim dwa elektrozawory to do nich potrzebna jest ta wtyczka a działa to na zasadzie podciśnienia które doprowadzane jest z kolektora dolotowego, i w odpowiednim momencie są otwierane elektrozawory uchylając lub popuszczając membrane która sie tam znajduje w tym siłowniku.Nie stało ci sie tak że sam dostaje gazu od regulacji linki to już tak było od początku, służy to np. do hamowania silnika, odpowiada za wolne obroty, przy wkręcaniu na obroty itp.Dostaje sygnały z urządzenia sterującego gaznikiem za schowkiem, między innymi zależy od położenia przepustnicy, masz czujnik w gażniku od tego położenia. Niewiem czy coś to ci pomogło:), ale to z grubsza tak wygląda jak ci działa to jest oki. U mnie niestety ostatnio nie zawsze sie chowa jak powinien ten siłowniczek i czasami za wysokie obroty utrzymuje musze przegazować i dopiero spadnie:(
sławro - 2005-02-15, 18:50 Temat postu: umnie też ja też muszę nieraz przygazować to się unormują ale nie zawsze ale niewiem czy to morze być przyczyną że tak słabo się wkręca na obroty gdy mu się przydusi gwałtownie nie ciągnie odrazu jak już jest na wysokich obrotach powyrzej 2000obr to wtedy idzie na każdym biegu a na niskich obrotach to jest muł
|
|